Призор који слама срце: Браћа Милосављевић из Тучкова пронашли седам мртвих коња које је носила водена стихија 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Призор који слама срце: Браћа Милосављевић из Тучкова пронашли седам мртвих коња које је носила водена стихија
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
27.06.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Два дана након што је Милосављевићима, набујала Морава однела 17 коња које су гајили годинама на речном острву,
Тужан призор на обалама Мораве, Фото: РИНА

чланови ове вредне породице нису могли да седе скрштених руку. Чим се вода мало повукла, тројица браће, Вељко, Владимир и Велимир упутили су се на то место и дали у потрагу, надајући се да ће бар једну животињу наћи живу, aли - узалуд, преноси агенција РИНА.


„Кад смо видели да острво може да се прегази пешке, одмах смо кренули мислећи да је бар неки коњ издржао. Ипак су то јаке животиње. Међутим, оно што смо видели не може се речима описати. Седам коња било је заплетено у дрвеће, није им било спаса. Нису издржали ту водену бујицу која је носила све пред собом", изјавио је за РИНУ, Вељко Милосављевић.


Тужан призор на обалама Мораве, Фото: РИНА


Чланови ове породице надалеко су познати као вредни и поштени људи. Већ генерацијама уназад се баве пољопривредном производњом, а надошла Морава осим коња, није поштедела ни овце и краве. До њихове куће води лош макадамски пут и сада до тих преосталих животиња храна не може да стигне.


„Ово је тежак ударац за нашу породицу. Гајили смо и волели те животиње као да су нам род рођени, веома је тешко кад видите овакву слику. Са ових 17 коња, отишло је и пет најјачих које смо користили за извлачење дрва на Тари. Сад не знам шта ће бити са тим послом", прича Вељко.


У потрагу за преосталих десет коња браћа Милосављевићи кренуће чим им то дозволе временске прилике, јер у доњем делу острва и даље је вода коју не могу да прегазе пешке. Свесни су какав ће их призор затећи, али како кажу, то морају да ураде.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KONJI MORAVA VODENA STIHIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.593 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)