Гојковић одржала састанак са представницима новинских удружења 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Гојковић одржала састанак са представницима новинских удружења
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
04.03.2021 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Републике Србије и министар културе и информисања Маја Гојковић одржала је састанак са представницима

новинских удружења Проунс, Комнет, Друштво новинара Србије, Асоцијација радио телевизија Србије, Друштва новинара Војводине и Удружења медија и медијских радника.

Представници медијских удружења истакли су да на основу бројности чланства, представљају значајну медијску снагу, али да и поред тога нису довољно заступљени у изради медијских докумената који регулишу медијску сцену и од којих зависи судбина свих новинара и медијских радника.

Они су указали министарки културе и информисања да нису заступљени у Радној групи за безбедност и заштиту новинара, као ни у Радној групи за примену Акционог плана за спровођење Медијске стратегије 2020-2025. године и да би њихово учешће у раду, захваљујући њиховом искуству и кредибилитету, значајно допринело побољшању услова на медијском тржишту.

Министарка Гојковић је рекла да ће размотрити начин да и ова удружења, која чине новинари и медијски радници из различитих делова Србије, у наредном периоду буду заступљена на адекватан начин.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstvo kulutre ministarka gojkovic novinska udruzenja ummr

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.293.744 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)