Од ове године мастер учитељи могу да предају информатику од петог до осмог 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Од ове године мастер учитељи могу да предају информатику од петог до осмог
Trenutno na sajtu: 698       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Ужице – Педагошки факултет у Ужицу који је ове године прославио 25 година постојања налази се у саставу

Универзитета у Крагујевцу. Факултет данас има основне, мастер и докторске студије на смеровима за учитеља и васпитача.

„Ове године примамо 105 студената на буџет и на васпитачима 55. Органиозована је беслатна припремна настава и она је почела 14. априла, они који су заинтересовани могу се придружити и после овог рока припремној настави у оквиру које ће се радити и пробни тестови за пријемни”, наводи декан Учитељског факултета Снежана Маринковић.

Декан Учитељског факултета Снежана Маринковић, фото: Златибор прес

За будуће али и свршене студенте од ове године постоји могућност уписа изборног блока од 90 кредита из информатике и рачунарства неопходних за спровођење наставе из ових предмета.

„Ово знатно повећава шансе за запослење јер нема довољно наставног кадра који би предавао предмет информатика и рачунарство. Због тога су у Министарству крајем децембра донели одлуку, која је сада део законске регулативе, да они који заврше смер учитељ мастер и у свом образовању имају 90 кредита, могу предавати иформатику и рачунарство од петог до осмог разреда”, наводи Маринковић.

Факултет располаже библиотеком од преко 50.000 књига, оптималним наставним простором, и одговарајућим кадром од 32 наставника и сарадника. Оно по чему се ова установа истиче је ангажовање студената у многим наставним активностима које се спроводе преко 20 секција.

Посебна пажња је усмерена ка неговању међууниверзитетске и међустудентске односа.

Студент ПФУ Милица Глушчевић каже да су кроз ван наставне активности већ доживели велики успех.

Студент ПФУ Милица Глушчевић, фото: Златибор прес

„Имамо представу Васкрсни Србију са којом 100 студената иде у Беч, са њом смо били и у бањалучком Народном позоришту, а ићи ћемо и у Копар са њом. Студенти из Копра су долазили и код нас као и студенти из Хрватске, Републике Српске и они су одушевљени са нашим факултетом”, наводи Глушчевић.

На педагошки факултет масом се одлучују девојке али интересовање постоји и код мушке популације.

Милош Поповић студент ПФУ, фото: Златибор прес

Милош Поповић студент ПФУ каже да је уписао овај факултет зато што му родитељи раде у просвети и сматра да је то један природан след.

„Овде професорима нисмо само број у индексу, имамо лепу сарадњу са њима и излазе нам увек у сусрет”, наводи Поповић.

Педагошки факултет похађају студенти из целе Србије који ће од октобра моћио да конкуришу за студенстки дом, чије је опремање у току и који ће располагати са 296 места А категорије.

Извор: Златибор прес 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.159.812 посета
Тренутно на сајту: 697 посетилац(a)