На имање уз посебну дозволу током полицијског часа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На имање уз посебну дозволу током полицијског часа
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
23.03.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позвало је пољопривреднике,

који имају неодложне послове на њивама током забране кретања, да поднесу захтев да им се одобри кретање у том периоду.

Према новим прописима, у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретања, од 17 часова до 5 сати ујутру, сваки пољопривредни произвођач, односно власник или корисник засада или друге пољопривредне површине, дужан је да поднесе захтев за одобрење кретања, наводи надлежно министарство.

Захтев се подноси Управи за заштиту биља на е-маил агромере@регистар-узб.рс.

Пољопривредници са територије општине Нова Варош пријаве могу да поднесу и путем телефона 033/64-373. У пријави је потребно навести име и презиме, број личне карте и адресу особе која ће се кретати у периоду од 17 до 5 часова. Потребно је навести и број пољопривредног газдинства и локацију где ће се спроводити агротехничке мере. Такође, неопходно је навести време и дан када ће бити спроведене агротехничке мере. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 20 до 5 часова.

Такође, услед проглашеног ванредног стања због корона вируса, од 15.03.2020. године, Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде обавештава све пољопривредне произвођаче који нису поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2020. години, да то НЕ МОРАЈУ да чине.

Управа за аграрна плаћања ће на основу последњег пресека стања из 2019-те године свим пољопривредницима који су остварили право на овај подстицај исплатити средства и за 2020. годину, иако нису подносили захтев. То значи, да корисници који су поднели захтев у 2019. године, НЕ ИДУ у локалне експозитуре Управе за Трезор да поднесу захтев, већ ће средства бити директно исплаћена на наменски рачун пријављен у Регистру пољопривредних газдинстава, корисницима који остваре право на основне подстицаје у биљној производњи у 2020. години.

Активности везане за регистрацију пољопривредних газдинстава наставиће се након престанка ванредног стања, односно након поновног успостављања рада локалних експозитура Управе за Трезор, о чему ће пољопривредни произвођачи бити благовремено обавештени.

ГЗС/ПП Медиа

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NOVA VAROS IMANJE POLICIJSKI CAS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.698 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)