Угричић: Чачак је одувек био град предузетника 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Угричић: Чачак је одувек био град предузетника
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
10.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У Чачку се, у организацији Удружења пословних жена „Надежда Петровић“, а уз подршку град Чачак и Привредна комора Србије,

одржава „Изложба чачанске привреде“, на којој учествује велики број предузетника.

Изложбу су посетили привредници из великог броја градова Србије, као и представници Удружења и привреднице из Мостара, Републике Српске, Чешке.

Председница Удружења жена „Надежда Петровић“ Марушка Топаловић каже да је циљ ове манифестација представљање привреде како би она била успешнија, додајући да позитивна енергија и жеља да радимо једни са другима покрећу нове идеје.

Фото: Глас западне Србије

„Сваки привредник зна да је пут до купца сигуран, али тежак. Министарство привреде подржава овакве манифестације и желимо да будемо чврст ослонац привредницима“, рекао је помоћник министра привреде Драган Угричић.

Према његовим речима, у Србији постоји 360.000 малих и средњих предузећа у којим је запослено око 900.000 људи.

Он додаје да је у протеклих годину дана отворено 17.000 предузећа што је знатно више него претходних година.

„Циљ је да наставимо са добрим резултатима. Од привредника желимо да чујемо да је систем ефикасан, да су службе унапредиле свој рад. Чачак је увек био град привреде и то ће увек бити“, нагласио је Угричић.

Звонко Туфегџић из Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког округа, истакао је да је Чачак и у бившој Југославији био град предузетништва, да је устао да задржи велике фирме и отвори нове.

„Чачак има шта да понуди не само Србији, већ и ширем окружењу“, нагласио је Туфегџић.

Фото: Глас западне Србије

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, изразио је задовољство што су високо образовне установе из Чачка узеле учешће на овој манифестацији додајући да “Изложба чачанске привреде“ треба да постане традиционално окупљање приврендика.

Фото: Глас западне Србије

Представници Удружења жена „Надежда Петровић“ и Удружења пословних жена Републике Српске потписали су мемурандум о сарадњи.

У Хотелу „Морава“, одржана је и презентација нових подстицајних мера намењених привредним друштвима, али и предузетничким радњама без обзира на начин вођења књига.

Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.166.278 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)