Више од 70 јавних личности уз Јеремића у оснивању странке 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Више од 70 јавних личности уз Јеремића у оснивању странке
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
14.10.2017 | 0 коментар(а)



Проглас подршке оснивању Народне странке, коју је најавио Вук Јеремић, потписало је више од

70 јавних личности, адвоката, лекара и бивших амбасадора, пише Данас.

Према незваничним сазнањима листа, грађани Србије ће на штандовима у већим градовима од суботе, 14. октобра моћи да потпишу Проглас подршке. У Прогласу се наводи да Србија пролази кроз дубоку моралну, друштвену, економску и политичку кризу, технолошки и економски заостаје за земљама у окружењу и светом, те да "сиромаштво и недостатак перспективе представља кључне проблеме друштва".

По наводима листа, Проглас су потписали драмски писац Синиша Ковачевић, бивши судија Уставног суда Светозар Чиплић, адвокати Боривоје Боровић, Владимир Гајић и Владимир Вучинић, историчар Чедомир Антић, књижевник Владимир Кецмановић.

Међу потписницима Прогласа су и бивши амбасадор Радивој Цветићанин, Милован Божиновић, Маја Митровић, Угљеша Звекић и Владимир Петровић.

Подршку Народној странци дали су и пливач Милорад Чавић, писац Марко Видојковић, радијски водитељ и глумац Марко Степановић, режисер Иван Јовић и учесник петооктобарских демонстрација Љубисав Ђокић, познатији као Џо Багериста.

Проглас су потписали и глумац Бане Томашевић, књижевник Гојко Тешић, режисер Предраг Гага Антонијевић, универзитетски професори Александар Јовановић, Чедомир Максимовић, Горан Обрадовић и књижевних Вук Крњевић.

Јеремић је раније рекао да ће 22. октобра бити Оснивачка скупштина Народне странке, као "снажна опозиција актуелном режиму".

"Од 22. октобра у званичном пуном смислу постојаће Народна странка - странка политичког центра која ће покушати да премости неке од подела у нашем друштву, пре свега поделу на грађанско и национално", казао је Јеремић и додао да је вероватније да буде на челу странке, него да не буде.

Извор: Бета, Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.522.116 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)