Чековића млин - препознатљива марка високо квалитетног брашна 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Чековића млин - препознатљива марка високо квалитетног брашна
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
01.09.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Коштунићима, горњомилановачком селу, налази се Чековића млин где увек можете купути разне типове свеже самлевеног брашна.

Са производњом брашна почели су давне 1992. године када су закупили задружни млин у Прањанима. Убрзо, 1994. узградили су нови млин у Коштунићима. Погон у новом објекту поче је са радом 6. септембра 1996. године.
Контрола квалитета је део процеса који се развијао паралелно са целокупним развојем. А и те како су се ширили, тако 2001. се гради магацински простор и пословна зграда. Први силоси ничу 2003. године и то су први силоси на територији општине Горњи Милановац.


Проширење капацитета силоса је реализовано 2007. године и подигнут је на ниво од 5000 т складишног простора. Реконструкција млина и проширење капацитета производње на 100 т/дневно реализована је 2009. године.
Један од најзначајнијих технолошких поступака у процесу прераде пшенице представља припрема пшенице за млевење. У оквиру овог одељења разликују се фазе компоновања млевне смеше, издвајања примеса, хидротермичка припрема зрна за млевење и завршна површинска обрада зрна.

Поступак припремања млевне смеше остварује се унутар силоса за жито у који може бити допремљано више врста пшенице са различитим технолошким својствима. Након утврђивања оптималних односа партија пшенице, а што се изводи у лабораторији подешавајући оптимална технолошка својства млевне смеше, пшеница се упућује у поступак прераде.

Поступак прераде пшенице представља комплексан поступак селективног уситњавања које се наизменично у више фаза смењује са поступком разврставања млива по крупноћи и квалитету.

Брашно као вредан производ млевења зрна, користи се за производњу хлеба, тестенине и кондиторских производа. Прехрамбена вредност брашна и производа од њега одређује се хемијским саставом, а такође и квалитетом готових производа добијених од њега, а што све скупа зависи од технолошких својстава зрна и организације технолошког поступка у млину.

Подаци о саставу пшенице говоре о прехрамбеној вредности пшеничног брашна. У њему су садржане важне градивне компоненте, а такође и многи витамини и минерали.

У циљу унапређења квалитета производа Чековића млин константно улаже у нове технологије. Најновија савремена лабораторија омогућава анализу и праћење свих процеса производње.

У понуди поред брашна типа 400, 500, 850 и 1100 имају и пица брашно, брашно од целог зрна пшенице, бело пројино брашно, жуто пројино брашно, ражано и хељдино.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cekovica mlin brasno tipovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.844 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)