Вучић: Ванредни парламентарни избори, ако их буде, биће заједно с председничким 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Вучић: Ванредни парламентарни избори, ако их буде, биће заједно с председничким
Trenutno na sajtu: 886       |       Podeli:
23.12.2016 | 0 коментар(а)



Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће ванредни парламентарни избори у Србији, ако буду расписани, бити истовремено с председничким,

на пролеће идуће године.

- У истом дана би били (председнички и парламентарни избори), ако их буде било - рекао је Вучић за Радио-Телевизију Србије.

По његовим речима, у државном буџету је новац намењен за председничке изборе и зато нема потребе за додатним издвајањем за ванредне парламентарне изборе.

Вучић који је лидер Српске напредне странке, рекао је да се "не бави анкетама, већ свакодневним радом у Влади" и да ће кампањи за председничке изборе посветити "неких 25 дана".

Он је додао да "нема никакав проблем" уколико народ Србије жели да му се врате "они који су владали земљом од 2004. до 2012. године" и који су, како оцењује премијер, "урушили и уништили" Србију и правили највеће трошкове.

На њему је, нагласио је, да уради највише што може, да "малтретира и тера људе да се боре и раде сваки дан, да желе Србији што је могуће више и што је могуће боље".

- Ако то људи хоће, супер. Мислим да имамо резултате, да на семафору пише одличан резултат - оценио је Вучић.

Срби, како је рекао, никад нису задовољни.

- Ми смо по том питању лицемери. Тога се сетимо тек кад неко оде с власти и обично кукамо. Код нас је проблем и кад бљешти град, а пре две године је било зашто је Београд у мраку, а Беч сија итд. Има да бљешти и Београд и Ниш и Нови Сад и следеће година још два пута више, унапред вам обећавам јер никоме нећу да се додворавам - поручио је Вучић.

Нагласио је да се данас о трошку државе лечи 10 пута више деце него пре две године.

- Оно што видим као највећи проблем и велики изазов у наредној години то је велики посао за Славицу Ђукић Дејановић, то је наталитет, а што се избора тиче, народ ће да одлучи какви ће избори да буду и коме ће своје поверење да да - поручио је Вучић.

Премијер је честитао свима који су, како је рекао, већ победили.

- Пошто они имају времена да се баве председничким изборима и углавном увредама на мој рачун, ја се бавим важним и великим ставрима за државу, а одговорићу у неких 25 дана и пробаћу да им се у тих од 20 до 25 дана супротставимо као политичка странка - поручио је премијер.

Добра година иза нас,очекујемо бољи стандард грађана

Влада Србије ове године неће имати дефицит, док ће дефицит опште државе бити 1,4 до 1,5 одсто, изјавио је вечерас премијер Александар Вучић, истичући да је ова година у економском смислу била добра за Србију.

Вучић је на РТС рекао да ће раст ове године бити 2,8 одсто, а следеће преко три и до четири одсто, што ће значити веће плате и пензије и бољи животни стандард грађана Србије.

“- Ово је била добра година“ - рекао је Вучић и захвалио свим градјанима који су подржавали владу, која је, наводи, тешко радила.

Вучић је рекао да је пред Србијом још посла, да се морају реформисати дрзавна предузећа, те да ће бити потребна реформа и Радио телевизије Србије, у економском и финансијском смислу.

Премијер је рекао да влада испуњава све што је обећала, што се види и по оценама Међународног монетарног фонда, Светске банке, ЕБРД-а.

Истичући да Србију сви у свету цене због економије која напредује, Вучић је рекао да ће Србија имати добре односе са САД, те да ће имати контакте и са највишим представницима администрације новог председника САД Доналда Трампа.

- Успећемо у томе - упркос жељи многих да не успемо, рекао је Вучић.

Вучић о Српској листи на Косову: Имам пуно поверење у Вулина

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у понедељак, 26. децембра, "бити решено све у вези са Српском листом", чији део посланика се вратио у Скупштину Косова упркос противљењу Београда.

Вучић је рекао и да "има пуно поверење" у предсденика Покрета социјалиста, Александра Вулина.

- Имам пуно поверење у Вулина и ту није реч ни о њему ни о његовој стрнаци - рекао је Вучић за Радио телевизују Србије.

Он је рекао да је у то "био уплетен и страни фактор и неки Албанци" додавши да је за понедељак сазвао састанак на којеме ће "све бити решено".

Представници Срба у Влади Косова оптужили су данас Вулина да је "у преломном тренутку показао политичко лицемерје" и "потврдио савез" с премеијером Косова Исом Мустафом јер посланике Српске листе који су се вратили у косовски парламент, није искључио из странке.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово Марко Ђурић оценио је вечерас у Лесковцу да медју представницима Срба на Косову "влада јединство", али да ма "појединих проданих политичара" који "трче у заграљај Мустафи".

Србија не одустаје од војне неутралности

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија не одустаје од војне неутралности и да је снага Србија што не мења своју политику.

- Нисам од оних што кад оде у Москву говори једно, а кад оде у Вашингтон говори друго. У Москви кажем да смо ми на европском путу, у Вашингтону кажем да нећемо да уводимо санкције Руској федерацији. То је наша политика - рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Вучић је рекао да Србија МиГ-ове 29 из Русије добија "потпуно бесплатно", а да ће платити само ракете (ваздух - ваздух и ваздух - земља) које жели да има.

Он је рекао да ће са набављеним МиГ-овима Србија моћи да заштити "градове, села и мостове", али да нема намеру да води било какве офанзивне ратове и сукобе.

- Ми смо ово урадили бисмо заштитили нашу децу и да бисмо им гарантовали будућност. Много смо српских глава изгубли - рекао је премијер Србије.

Он је додао да је он МиГ-ове 29 тражио у више наврата од председника Русије Владимира Путина, зато што "брине о будућности Србије".

"Наш народ онакву судбину какву је доживљавао 1995. и 1999. године више неће доживети", рекао је Вучић и додао да је Србија много научила из својих грешака и да има другачију и бољу будућност.

Вучић се захвалио Додику и народу Републике Српске

Премијер Србије Александар Вучић захвалио је председнику Републике Српске Милораду Додику и народу у Републици Српској због писама и порука подршке које су му упутили након што је поручио да неће дозволити да се српском народу икада више понови "Олуја" и "Бљесак".

Вучић је рекао да се, после набавке руских МИГ-ова, више нико неће лако одлучити да нападне Србију.

- Хоћу да захвалим председнику Додику и народу у Републици Српској. Добио сам хиљаде писама и порука из Републике Српске. Ја сам једанпут рекао и зато јесам вероватно најнеомиљенији у неким земљама региона, иако мислим да ме поштују, да се више никада неће поновити "Олуја" и "Бљесак" - рекао је Вучић за РТС.

Он је истакао да Србија зна своје обавезе по Дејтонском споразуму и поштује територијални интегритет БиХ, али да српски народ онакву судбину какву је доживљавао 1995. и 1999. више неће доживјети.

- Много смо научили из сопствених грешака и уверен сам да Србија има бољу и другачију будућност - рекао је Вучић.

Он је истакао да ће Србија, након што је добила од Русије шест МИГ-ова, сада имати 10 авиона јер ће четири постојећа, од којих је користила само три, бити ремонтовани и доведени до вишег степена навигације и радарског система, да би могли даље да виде.

- Ми смо ово добили бесплатно, али плаћамо ракете које хоћемо да имамо ваздух- ваздух и ваздух-земља. До сада смо изабрали 32 ракете. Ово узимамо да заиста једног дана, не дај Боже, злу не требало, можемо да употребимо - рекао је Вучић.

Премијер Србије рекао је да се ради о најснажнијим авионима и да је у блиској борби МИГ-29 најбољи авион, по многим проценама бољи чак и од Ф-16.

 - Ми тиме имамо полицијски заштићено небо. После овога нико се неће лако одлучити да нападне Србију. Немамо намеру да водимо било какве офанзивне ратове, сукобе. Ми смо ово урадили да бисмо заштитили нашу децу, да бисмо им гарантовали будућност. Много смо српских глава изгубили - рекао је Вучић.

Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.014.366 посета
Тренутно на сајту: 887 посетилац(a)