Чачанка Тијана Николић оборила национални рекорд на Европском првенству и заузела место у првих 10 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачанка Тијана Николић оборила национални рекорд на Европском првенству и заузела место у првих 10
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
27.06.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Европско првенство по ЦМАС асоцијацији одржано је од 17. до 23. јуна у Истанбулу.

Наступило је 105 такмичара из 20 земаља, а Чачанка Тијана Николић је на овом такмичењу оборила национални рекорд у динамици са стерео перајима и себи остварила пласман у првих десет најбољих у Европи, што је за индивидуалне спортове одличан пласман.

Тијана Николић, се бави роњењем на дах од 2010. и иза себе има велики успех који је постигла својим радом, одрицањима и љубави према овом јединственом спорту. Носилац је многобројних медаља, пехара, националних рекорда и члан је ронилачког клуба „Себастиан" из Београда.

Роњењем на дах је почела да се бави сасвим случајно када је први пут ставила на ноге монопераје и преронила без икаквог предзнања и технике у то време значајну дужину. Тада је схватила да има потенцијал за овај спорт о коме се мало зна.

„Јако сам задовољна резултаом иако нисам освојила медаљу. Када се такмичите у више дисциплина није лако, а и очекивања су вам велика. Тренирала сам јако напорно да бих постигла резултате којма ћу првенствено ја бити задовољна. Наравно имала сам велику помоћ и подршку Савеза Организација Подводних Активности Републике Србије (СОПАС) и града Чачка који су ми омогућили одлазак на такмичење. Такође би се захвалила Предрагу Пеци Радифковићу из РК `Себастиан` који је био уз мене и бодрио ме до последњег даха, Екстрим теретани и тренеру Игору Аслимоском који су ми помогли у базним припремама, `Панспорт`-у, `Адриатик Херо`, `Марес` без које ово све не би било могуће, својој мами и пријатељима који су били ту за мене”, рекла је Николић.

Тијана је сада на краћој паузи после које креће са припремама за следећу сезону.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.988 посета
Тренутно на сајту: 530 посетилац(a)