Невероватно: Пожега десет година нема логопеда, родитељи траже од министарста да реши проблем 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Невероватно: Пожега десет година нема логопеда, родитељи траже од министарста да реши проблем
Trenutno na sajtu: 623       |       Podeli:
20.03.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Просто је невероватно да једна Пожега која броји 40.000 становника нема запосленог логопеда у Дому здравља.

Родитељи у Пожеги који ових дана треба да обаве систематски преглед деце за упис у први разред основне школе, за потврду од логопеда морају да иду или код приватника или у Ужице, због чега су бројни грађани огорчени и траже од министарства да реши тај проблем ако се већ држава залаже за пораст наталитета.

Директор Дома здравља у Пожеги др Александар Антонијевић изјавио је да ова установа већ десет година нема логопеда и да родитељи могу да добију упут за Ужице.
„Од када је претходни отишао у пензију на његово место није могао да буде примљен нико. То једноставно не зависи од нас. Мрежом здравства од 2005. године нашем Дому здравља као и сличним укинут је логопед. Дефектолога односно логопеда има само Здравствени центар Ужице", наводи Антонијевић.

Према његовим речима новом систематизацијом тражен је логопеда, што је чињено и раније.

„Све зависи од Здравственог центра Ужице, јер смо ми под њиховом ингеренцијом и Министарством здравља. Многи родитељи мисле да је то до нас, међутим ми смо само радна јединица у оквиру ЗЦ, нисмо правно лице, можемо само да предлажемо и исказујемо потребе, што и радимо", закључио је Антонијевић.

Иначе, на територији Србије домови здравља не припадају више Регионалним здравственим центрима већ су прешли у надлежност локалних самоуправа. Такав није случај са домовима здравља у Пожеги, Косјерићу, Ариљу, Бајиној Башти, Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши, Сјеници и Чајетина јер су они још под Здравственим центром Ужице.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.953.731 посета
Тренутно на сајту: 623 посетилац(a)