Предлог већа Скупштини: Зоран Вучићевић директор ЈКП „Комуналац" 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Предлог већа Скупштини: Зоран Вучићевић директор ЈКП „Комуналац"
Trenutno na sajtu: 570       |       Podeli:
13.03.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Општинско веће општине Лучани је дало предлог Скупштини општине да за директора ЈКП „Комуналац”
Фото: ГЗС

Лучани именује Зорана Вучићевића из Ђераћа, на период од четири године.

Донет је план и програм Туристичке организације општине Лучани у  коме се дефинишу све активности Туристичке организације. Од промотивне до стратешко - маркетиншког плана, обезбеђивање информативно пропагандног материјала, до организовања туристичких, научних и стручних спортских, културних и других манифестација на територији општине Лучани. У програму се наводе културни потенцијали општине: споменик природе Рћанска пећина, Сабор трубача, Сабор кумова, Драгачевски хајдук фест, Митровдан у Вичи, Сабор рокен рола у Лучанима, сеоски туризам, археолошки локалитети „Градина на Јелици" и „Градина на Лишкој ћави”, манастири, цркве, музеји, надгробни споменици, крајпуташи, спортски терени у Гучи и Лучанима, ловни и риболовни туризам.

У програму Туристичке организације посебно су дефинисане активности организовања 60. Сабора трубача а који ће ове године трајати седам дана. У оквиру активности Туристичке организације је организовање смештаја и исхране учесника у програму и гостију Сабора, посредовање у изнајмљивању смештајних капацитета, промоција и координација рада кампова, израда промо материјала, ангажовање водича, инфо пултова..

Веће је донело и одлуку о приступању општине у чланство удружења „Покрет за децу три плус” и Чачка. Циљ приступања овом удружење је обезбеђивање финансијских олакшица при куповини робе и пружања услуга породицама са троје и више деце. Уласком у чланство Удружења, општина ће годишње за ово удружење одвајати око 120 хиљада динара за око 400 породица са троје и више деце, колико се процењује да има на територији наше оптине.

Уследило је и доношење одлука о успостављању, ажурирању и приступу подацима о имовини у јавној својини општине као и одлука о редовном ажурирању података о вредности имовине. Ове одлуке су донете у сусрет реализацији програма Ешченџ 5, који подразумева пописивања све општинске имовине која није уведена у катастар. Добијена средства из овог програма омогућиће нам снимање и пописивање неуцртане водоводне и канализационе мреже.

Веће је дало сагласност на предложени састав Надзорног одбора ЈП „Рзав" Ариље кога чине представници: града Чачка, општине Пожега и један из реда запослених јавног предузећа. Донета је и одлука да се обезбеди 1,2 милиона учешћа за реалиуацију пројекта популационе политике за шта нам је држава дала још шест милиона динара. Пројекат  подразумева изградњу соба до 140 м2 дечијег вртића у Гучи као и за набавку аутомобила за обилазак старачких домаћинстава.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI JKP KOMUNALAC ZORAN VUCICEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.215.549 посета
Тренутно на сајту: 571 посетилац(a)