ШТРАЈК У КОНФЕКЦИЈИ „ЈАВОР“ У ИВАЊИЦИ? 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
ШТРАЈК У КОНФЕКЦИЈИ „ЈАВОР“ У ИВАЊИЦИ?
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
04.10.2013 | 0 коментар(а)



Ивањица - Како Глас западне Србије сазнаје, у Конфекцији „Јавор“ у Ивањици јуче је одржан четворочасовни штрајк, од 7 до 11 сати, који није

пријављен, због плата које касне цео месец, неизмирених боловања, што подразумева прескакање плате за месец у коме се иде на боловање, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица. Према информацијама којима располажемо, директорка предузећа, Скарлет Ђокић, рекла је радницама да морају да одраде штрајк након завршетка радног времена, и продужила исто за два сата, до 17 часова.

Како сазнајемо, портири су спречили поједине жене које су у 15 сати желеле да напусте круг фабрике кући, рекавши да се морају јавити директорки, због чега је наводно чак интервенисала и полиција, која је дошла на позив мужа једне од радница која је морала да изведе дете из вртића. Иако у „Јавору“ постоји неколико синдиката, радници кажу да се не уздају у њихову помоћ, јер сумњају да су поједини председници синдиката корумпирани и веома блиски директорки.

Такође, имамо информације да су поједине раднице добиле отказ, бивајући проглашене технолошким вишком, али није познато да ли је штрајк разлог томе. Поред тога, запослени се жале да је директорка предузећа појединим радницима наводно дала велика овлашћења, те се они понашају попут шефова, па се раднице њима обраћају за дозволу за излазак.

 

Извор – Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.130.954 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)