Др Александар Мацан: У Краљеву 29 новооболелих лица, молим грађане да поштују прописане мере 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Др Александар Мацан: У Краљеву 29 новооболелих лица, молим грађане да поштују прописане мере
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
15.07.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Према информацијама Завода за јавно здравље Краљево, епидемиолошка ситуација на територији града Краљева је промењена.

Од тестираних 60 узорака у лабараторији Ветеринарског специјалистичког института Краљево-позитивно је 29 и чека се још шест резултата из лабараторије Клиничког центра Србије.

Укупан број до сада регистрованих лица позитивних на Ковид - 19 у Краљеву је 473.

Др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље Краљево, изјавио је за Глас западне Србије да се Краљево налази у врху градова и општина по броју зарежаних лица после 17.јуна.

„То је последица чињенице да су Нови Пазар и Рашка пре Краљева прогласили ванредну ситуацију тако да су млади људи, који су сада доминантна категорија у структури новооболелих, у великом броју долазили у Краљево у ноћни провод што је у Краљеву довело до драматичног броја заражених, посебно у старосној доби до 40 година. Поред тога дошло је до великог броја матурских и рођенданских славља и других облика масовних окупљања као и до општег опуштања код млађе популације што за довело до алармантне ситуације. Зато молим грађане да се придржавају прописаних мера, првенствено да носе маске, поштују социјалну дистанцу и избегавају контакте како бисмо значајније смањили број новооболелих лица“, казао је др Мацан.

ГЗС/М.Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo kovid novooboleli

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.655 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)