Атанасковић: Наставља се гасификација Златиборског округа 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Атанасковић: Наставља се гасификација Златиборског округа
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
08.12.2021 | 0 коментар(а)



Министарка привреде Анђелка Атанасковић позвала је данас посланике да подрже Предлог
Министарка привреде Анђелка Атанасковић, фото: ГЗС

закона о давању гаранције Републике Србије ЈП “Србијагас” за кредит у износу до 40 милиона евра којима се, како је рекла, наставља гасификација Златиборског округа.

Реч је о Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Банца Интеса и Раиффеисен банке по задужењу ЈП “Србијагас” по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Србији.

“Јачању траснпортних гасовода у Србији доприноси изградња нових гасовода и даља гасификација подручја у Србији како би се створили услови за коришћење природног гаса, а гасификација Златиборског округа је прва у низу пројеката који се планирају”, рекла је Атанасковић у Скупштини Србије.

Она је навела да је за овај пројекат опредељено 40 милиона евра.

“Средства кредита биће употребљена за изградњу гасовода на територији Златиборског округа. Привреда Златиборског округа је једна од ретких која бележи суфицит у трговинској размени, али је и поред тога потребно радити на конкурентности привреде, даљем унапређивању туризма, као и нових инвестиција и за то је неопходно наставити активности на гасификацији”, навела је министарка.

Атанасковић је рекла и да ће се даљом гасификацијом створити услови за изградњу дистрибутивних гасовода у свим насељима Златиборског округа, као и за повезивање комуналних И индивидуалних потрошача на систем.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZLATIBORSKI OKRUG GASIFIKACIJA ANDJELKA ATANASKOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.552 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)