У Дому за старе „Терза Ета” код запослене раднице потврђен вирус корона 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Дому за старе „Терза Ета” код запослене раднице потврђен вирус корона
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
18.07.2020 | 0 коментар(а)



Прибој – Закључно са 15. јулом, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих,

потврђено је присуство вируса Ковид – 19 код 16 корисника и 36 запослених, наводи се на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Присуство вируса корона потврђено је и код једне запослене у Дому за смештај одраслих и старијих „Терза Ета” у Прибоју.


Према тврдњама директорке ове установе, Жане Ћетковић, ова запослена се налази у изолацији, а иако се ради о само једном случају који није био опасан ни за запослене а ни кориснике „Терза Ета” прешла је на систем карантинског рада.


Жана наводи да је присуство корона вируса потврђено је код запослене након што је протекло 14 дана од њене последње смене. Она се налази у изолацији и њено стање је стабилно, али обзиром да су актуелни протоколи такви и да се сваки евидентиран случај заразе пријављује Заводу за јавно здравље Узице, Дом за смештај одраслих и старијих „Терза Ета” је под надзором Завода, а самим тим нашао се и на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као Дом у који је ушао вирус ковид 19.


„Ради безбедности корисника али и самих запослених организован је карантински рад који подразумева следеће – запослени су распоређени у две смене и раде 15 дана у Дому не напуштајуци објекат. По истеку 15 дана, долази нова смена запослених која такође ради 15 дана ненапуштајући објекат Дома и тако у круг. Ово није новина за Дом “Терза Ета”, обзиром да је карантински рад био организован још половином марта ове године, када је било уведено ванредно стање”, каже директорка Дома за смештај одраслих и старијих лица у Прибоју Жана Ћетковић, и додаје да се поштују све мере у циљу спречавања и ширења вируса корона.


„Сви запослени се пре уласка у дом тестирају након протека одређеног времена и одсуства, обавезно се носе заштитна одела и маске и редовно контролише и прати стање корисника, што свакако и јесте делатност ове установе. За сада је епидемиолоска ситуацију стабилна и под контролом”, тврди Жана.


Иначе, у Дому за смештај одраслих и старијих лица „Терза Ета” у Прибоју тренутно се налази 46 корисника и 7 запослених.


ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom za stare terza eta kovid 19 zarezena radnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.337.581 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)