У Тополи нема корона вируса: Др Ђорђевић открива који су симптоми и како се може спречити инфекција 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У Тополи нема корона вируса: Др Ђорђевић открива који су симптоми и како се може спречити инфекција
Trenutno na sajtu: 736       |       Podeli:
12.03.2020 | 0 коментар(а)



Топола – На територији општине Топола, за сада нема оболелих од корона вируса потврдио је за ТопПрес дирекор Дома здравља у

Тополи, Др Горан Ђорђевић. Он је истакао да проблема неће бити уколико се буду спроводиле личне мере заштите.

„Епидемиолошка ситуација за сада је мирна у нашој општини, предузете су све превентивне  мере како би се спречила појава вируса. Најважнија је лична хигијена, прање руку више од 20 секунди топлом водом и избегавање скупова у затвореном простору. Обавезно проветравати просторије, пити што више течности и топлих напитака да ждрело не буде суво, јер вирус не подноси температуру преко 26 степени.  Уколико сте били у контакту са особама које долазе из заражених подручја обавезно се јавити најближој здравственој установи. Ми смо увели да наши хронични болесници не долазе за терапију већ да само позову Дом здравља и њихов лекар ће им компјутерски проследити лекове, само је потребно да оде неко до апотеке и преузме терапију. Та  група људи је и најризичнија јер је имуни систем нарушен, дакле људи који болују од неких болести подложнији су нападу вируса“, рекао је доктор Горан Ђорђевић за ТопПрес.

Према његовим речима у Тополи се пацијенти јављају са симптомима сезонског грипа који се разликују од корона вируса.

„Симптоми корона вируса се манифестују сувоћом грла, високом телесном температуром и боловима у грудима и плућима. Нема цурења носа и болова у костима као што је то типично за сезонски грип. Озбиљност је изузетно важна и брига о личној хигијени, тада нема опасности“, поручио је Ђорђевић.

Он је истакао да у зараженим подручјима доста наших суграђана живи и ради. Када дођу у нашу земљу препорука је да се сами изолују на 14 дана и да буду у контакту са здравственим системом.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola korona infekcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.028.170 посета
Тренутно на сајту: 736 посетилац(a)