Доловић: Вода се повукла, наредних дана процена штете од поплава 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Доловић: Вода се повукла, наредних дана процена штете од поплава
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
04.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Повлачењем воде, у току данашњег и наредних дана ћемо сагледати све штете ове катаклизме
Драгачево, дан после поплава / фото: РИНА

која је јуче задесила Драгачево, рекао је за агенцију РИНА председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Доловић наводи да је у Гучи, засеок Станићи пут у прекиду и да је слична ситуација и на око 40 путних праваца у општини Лучани.

,,Преко 20 мостова, више од 300 километара општинских путева првог и другог реда и некатегорисаних путних праваца је оштећено. Тренутно овде је око 15 машина из нашег јавног предузећа и ангажованих привредних субјеката на терену, који се пре свега баве оспособљавањем путне инфраструктуре, клизишта која су затрпала одређене путне правце. Комисија ће изаћи на терен, овде је преко 30 кућа поплављено. Морам да напоменем да се поплаве овде нису догодиле 2016. године. Чланови штаба су присутни на терену и гледамо шта нам је чинити како би се ублажиле последице ове поплаве која нас је задесила”, изјавио је Доловић.

Први човек општине Лучани каже да су Ђераћ и део Крстраца такође под водом.

,,Нажалост, јуче због одговорности неких наших суграђана који годину ипо до две, нису хтели да потпишу сагласност да се заврши целокупна инвестиција коју је финансирала Република Србија преко Србија Вода. Бедем је попустио на месту на ком није довршен и због тих људи Ђераћ је опет поплављен”, рекао је Доловић додајући да у поједине школе ђаци до неће ићи.

,,Због продора воде јуче у Техничку школу у Гучи и Основну школу у Вичи које су евакуисане, било је преко 50 цм воде како у просторијама саме школе тако и у фискултурној сали, тако да у те две школе настава се неће одвијати до даљњег”, истакао је први човек општине.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani drfagacevo dan posle poplava dolovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.342.029 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)