НАДА подржава протест против одлуке Врховног касационог суда 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
НАДА подржава протест против одлуке Врховног касационог суда
Trenutno na sajtu: 606       |       Podeli:
19.09.2021 | 0 коментар(а)



Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана сматра да најновији правни ставови донети од стране Врховног касационог

суда у погледу дозвољености наплате трошкова обраде кредита и премије за осигурање кредита код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК) не представљају ништа друго до још један удар на ионако урушено правосуђе у Републици Србији и њене грађане, кориснике кредита, каже се између осталог у саопштењу достављеном медијима. 

 

"ВКС је на седници одржаној 16. септембра 2021. године заузео став, супротан свом претходном ставу и ставовима заузетим у хиљадама правноснажних пресуда, у коме се наводи да је дозвољена наплата оваквих трошкова од стране пословних банака, што је недопустиво.

 

На овај начин нарушено је начело правне сигурности и начело једнакости грађана пред судом.

 

Коалиција НАДА позива на поштовање закона Републике Србије и заштиту корисника кредита, као и доследност у примени права и пружа подршку протесту адвоката и грађана који је заказан у Београду испред Врховног касационог суда, а у свим осталим општинама које имају суд - испред Основних судова", речено је у саопштењу политичке коалиције НАДА. 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nada politika saopstenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.669 посета
Тренутно на сајту: 607 посетилац(a)