На Сабору у Гучи представљене две књиге Гласа западне Србије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На Сабору у Гучи представљене две књиге Гласа западне Србије
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
26.08.2019 | 0 коментар(а)



Гуча – На недавном, 59. Драгачевском сабору трубача у Гучи у оквиру посебног програма представљене су нове књиге аутора из овог краја,

међу њима и две иза којих као издавач стоји Глас западне Србије, односно Удружење медија и медијских радника чији је основач ГЗС. Сажети прикази, из пера гучког књижевника Јовише Славковића, објављени су и у часопису „Драгачевски трубач”, у следећем виду...

У част ратника

(Гвозден Љ. Оташевић, „Поздравите отаџбину – у част ратника за спас рода и Србије 1912 – 1918”, Народни музеј Чачак и Удружење медија и медијских радника Србије 2018)
Као малено уздарје свим ратницима који су положили животе за слободу и Отаџбину, уз благослов владике жичког Јустина, штампана је споменица „Поздравите Отаџбину” из пера Гвоздена Љ. Оташевића.
Повесница, која је сведочанство сећања на чачанске и драгачевске јунаке што су се борили за спас рода и Србије 1912 – 1918, састоји се из три поглавља. У једном од њих Милица Баковић подсећа како је Бранислав Нушић доживео ноћ у Гучи, 17. октобра 1915. године. Посебан (трећи) део ове књиге јесу приповести о јунацима и догађајима из ратова за ослобођење.
Од Драгачеваца о Радомиру Цвијовићу, Крстомиру Сретеновићу, Велимиру Васовићу, Илији Ракићевићу и Будимиру Давидовићу.

Драматично сведочанство

(Гвозден Љ. Оташевић, „Чачак и Лучани – тешки дани још теже ноћи”, Глас западне Србије, Чачак, 2019)
Злочиначка авијација НАТО – а у пролеће 1999. године дејствовала је бездушно 79 дана, не само на компанију „Слобода” у Чачку и ХИ „Милан Благојевић” у Лучанима, као значајне производне и војне објекте, већ и на друге привредне објекте правних и физичких лица. По територији општине Лучани, из дана у ноћ, дејствовано је са 78 пројектила. Процењује се да је у Лучанима на објектима нанета материјална штета од око 70 милиона америчких долара, а на пољопривредним поседима у лучанској општини процењена је на 31.420 долара. Уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства одбране, углавном су штете саниране. Књига садржи три дела: први – дејства НАТО на подручју Чачка, други – бомбардовање Лучана, трећи – ратни дневник аутора Гвоздена Оташевића, новинара редакције „Политика” и Гласа западне Србије.
ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.035 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)