Стефановић: Запосленима у MУП – у веће плате у 2019. години, некима раст и од 17 одсто 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стефановић: Запосленима у MУП – у веће плате у 2019. години, некима раст и од 17 одсто
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
27.12.2018 | 0 коментар(а)



Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће сви запослени у МУП-у следеће године имати веће плате.
Фото: РИНА / И. Николић

"Сви запослени у МУП ће имати веће плате, неке неправде смо исправили, неки запослени ће имати повећање и од 15, 16, 17 одсто", рекао је Стефановић за Пинк.

Наводећи да су припадници полиције током 2018. добили нове чизме, патролна и теренска возила и марице, Стефановић је рекао да ће се и у наредној години наставити опремање полиције те да ће, између осталог, бити набављена и четири нова хеликоптера.

Исправићемо неправду

Министар је рекао и да ће у 2019. години у МУП-у бити запослено више од 1.500 људи.

Стефановић је рекао и да су у појединим местима административни извршиоци са средњом школом имали веће плате од командира ватрогасно спасилачке јединице и да ће такве неправде бити исправљене.

"У наредној години ћемо исправити такве неправде, али ће сви запослени у свим секторима у МУП имати веће плате у 2019. години него што су имали у овој", поновио је Стефановић.

Он је рекао да је задовољан радом МУП-а и полиције, истичући да и грађани препознају њихове напоре.

Рекао је да је примећен тренд смањења општег криминалитета, да је другу годину за редом заплењено више од четири тоне наркотика, те да 2.700 полицајаца укључено програме који се тичу безбедности деце.

Насиље неприхватљиво

Истакао је и да је насиље као модел понашања неприхватљиво за Србију.

Стефановић је рекао да ће полиција бринути о грађанима током прославе Нове године и празника, те да ће на улицама бити све јединице које су неопходне да се очува безбедност.

Додао је, међутим, да су и грађани важан део система безбедности и да треба да буду одговорни, посебно кад је реч о коришћењу пиротехнике, ватрених оружја и у саобраћају.

Он је рекао и да су безбедносне службе и претходних година биле веома ефикасне кад је реч о борби и спречавању тероризма и да свакодневно сарађују са међународним партнерима.

"Надам се да ћемо и даље успевати да будемо чврст бедем за грађане, да не дозволимо било какав терористички напад", рекао је Стефановић.

Блиц / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policija plate zaposleni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.237.353 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)