Овчар Бања ће бити топ дестинација западне Србије: добија природњачки музеј, амфитеатар, хотеле високе категорије и пристаниште 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Овчар Бања ће бити топ дестинација западне Србије: добија природњачки музеј, амфитеатар, хотеле високе категорије и пристаниште
Trenutno na sajtu: 311       |       Podeli:
28.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић постављен је од стране Владе РС на чело Радне групе



за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре.

Гостујући у синоћњем Дневнику западне Србије Тодоровић је рекао да је ово за њега велика част као и обавеза али и да ће се већ ове године видети ново рухо Овчар Бање.

„Морам навести да се међу члановима Радне групе поред државних секретара налазе и представници Српске православне цркве, као и председник општине Лучани Миливоје Доловић, затим предствници Јавних предузећа, Србијавода, Путева Србије“, истакао је Тодоровић.

Са радовима се креће већ средином јуна, и то на изградњи природњачког музеја на месту данашње школе, у којој нема ђака већ десет година.

„Радиће се и амфитеатар као и трг а реконструисаће се и зграда поште. Са 25 милиона динара држава ће инвестирати потпуну обнову зграде железничке станице. У току године нас очекује и изградња приступне саобраћајнице за врх Каблара, односно видиковца. Ми смо пре две године, град Чачак и Министарство привреде је уложио милион евра, у изградњу 2.700 метара пута, остала је прво деоница од 280 метара која ће се радити овог лета. Након тога још 2.100 са још једним краком до видиковца и наравно велики паркинг за аутобусе и аутомобиле”, казао је Тодоровић.

Влада Србије издвојиће у овој години 150 милиона инвестиција за заштићено подручје Овчарско-кабларску клисуру које се простире на 5.000 хектара. Територијално 90 одсто припада граду Чачку а остатак општини Лучани.

„Почетком лета крећемо са вађењем трске и смећа које постоји у језеру Међувршје а аплицирали смо, а веома смо близу да са Владом Мађарске се договоримо око инвестиција за чишћење комплетног језера. У плану је и изградња још једног пристаништа”, истакао је први човек Чачка.

Наредних година у плану је и изградња саобраћајнице у левом краку, када долазите у Овчар бању, већ је усвојен плански акт. Што се тиче смештајних капацитета, постојећи хотел „Каблар” иако леп и пристојан не може да прими пуно гостију.

„У плану је изградња хотела високих категорија као и спортски садржаји, а изградњом моста, који је у плану, моћи ће да се дође и на десну страну Западне Мораве где има доста викендица а ту је у плану и пројекат за канализацију, водовод и гасификацију. За три године ово ће бити једна од три најлепше бање у Србији”, закључио је Тодоровић.

ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ovcar banja rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.664.168 посета
Тренутно на сајту: 312 посетилац(a)