„Нелт” купио највећи део „Магнохрома” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
„Нелт” купио највећи део „Магнохрома”
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
21.03.2018 | 0 коментар(а)



Фабрика електротермичких производа "Магнохром" из Краљева продата је данас на јавном надметању за 98.000.000,00 динара компанији

„Нелт” из Добановца. Друга целина, Фабрика SVO-TVO, продата је компанијиMALBEX WBI из Београда за 13.500.000. динара, саопштено је из Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Раније данас, председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је очекивање да ће краљевачки "Магнохром" купити компанија која желу да у Краљеву покрене производњу и отвори радна места.

Према речима српске премијерке, то је учинило неколико компанија.

"Очекујем не само да ћемо постићи добру цену, што за сада није најважнија ствар, већ да ће ’Магнохром’ или неки његови делови отићи у руке компаније која жели тамо да покрене производњу и отвори радна места", рекла је Брнабићева.

Додала је да са посебном пажњом прати продају те компаније, као и још неколико бивших индустријских гиганата, од којих зависе радна места и економски развој на локалу.

"Надам се добрим вестима за ’Магнохром’ у наредних десетак дана, две недеље", рекла је Брнабић.

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају некадашњег краљевачког гиганта – предузећа "Магнохром" методом јавног надметања. Такође, оглашена је и продаја имовине Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) и Фабрике СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса) у Краљеву.

Почетком маја прошле године било је најава да је финска компанија "Афарак", која је закупила погон за производњу синтер магнезита, заинтересована и за куповину Фабрике ватросталних материјала.

Стечај над овим краљевачким предузећем, које се бави производњом ватросталних производа, отворен је 16. септембра 2016. године. Један од разлога за отварање поступка била је презадуженост предузећа.

Извор: РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.128 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)