Прекинут турнир кандидата за првака света у шаху: Судија Небојша Баралић седи у хотелу у Москви 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Прекинут турнир кандидата за првака света у шаху: Судија Небојша Баралић седи у хотелу у Москви
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
28.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Једини велики спортски догађај који се игра у току епидемије вируса корона, турнир кандидата за шаховско
Прекинут турнир у шаху, фото: ГЗС

првенство света у шаху у руском граду Јекатеринбургу, прекинут је и одложен до даљњег. Тако су одлучили челници Светске шаховске федерације и учесници су, врхунски шахисти планете, добили време само да се спакују и чартелом одлете у Амстердам, одакле су морали да траже пут до својих земаља.

 Главни судија турнира, Небојша Баралић, познати шаховски радник из Горачића, остао је у хотелу у Москви, и поручио земљацима да је добро:

„Малочас сам се чуо са Небојшом, вели да је добро, и нада се да ћемо се ускоро видети“ – каже за Глас западне Србије Славко Радосавчевић из Горачића, његов пријатељ и члан управног одбора Шаховског клуба Јелица из овог драгачевског села.

Светска шаховска федерација објавила је званично, јуче:

„Русија обуставља ваздушни саобраћај без икаквих назнака до када би то могло да траје. Нисмо могли да наставимо турнир без гаранција да ће играчи и званична лица моћи да се врате кућама. У таквој ситуацији, председник ФИДЕ Аркадиј Дворкович одлучио је да се турнир прекине. Са играчима су се договорили да првих седам кола буду призната, наставак ће кренути од осмог“.

Турнир најбољих шахиста света у овом руском граду игран је да би се добио најбољи који ће изаћи на мегдан шведском шахисти Магнусу Карлсену. После седам одиграних кола прво место на табели деле Максим Вашије Лаграв (Француска) и Јан Непомњашчни  (Русија) који имају по 4,5 поена, а укупни наградни фонд такмичења је пола милиона евра.

Победник овог турнира, прекинутог, одмериће снаге са актуелним шампионом планете Карлсеном.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Turnir sah

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.241.571 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)