Вучић спреман да опозицији пружи изборе 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић спреман да опозицији пружи изборе
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
12.12.2018 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му "не пада на памет" да попусти под притиском

опозиције и да, како је рекао, "слуша њихове глупости" али да је спреман да им пружи могућност да се покажу на изборима јер је то најдемократскији начин решавања таквих питања.

"Ако неко зна шта је демократскије од избора, нека ми каже. А онда не ваља ни када им то кажете. Али мотком нећете. То сте могли да сањате некада, али више никада неће моћи", рекао је Вучић у изјави из Абу Дабија.

Он је додао да је о изборима говорио метафорично, ако буде изложен "не знам каквом притиску", али и поновио да не жели да угрожава јавни дуг Србије и додворава се било коме да би себи купио још шест месеци или годину дана на власти.

"Ако хоћете народе да гласате за ове лопове, гласајте за кога год хоћете. За нас је Косово најважнија тема, па ’дуинг бизнис листа’, па ћемо и о томе да разговарамо", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је о евентуалном расписивању избора разговарао са страначким колегама и на кратко са премијерком Аном Брнабић.

"Да видимо само како се ту ствари крећу, ништа више од тога. Људи су листом за изборе. Али ми ћемо видети...", рекао је Вучић.

Лидер СНС је рекао да је уверен да ће опозиција победити на локалним изборима у Лучанима, у недељу 16. децембра, јер су на претходним изборима само странке Бошка Обрадовића и Велимира Илића имале заједно 27 одсто гласова, због чега он сада очекује да ће цела опозиција имати око 45 одсто и бити близу победе.

"Ми ћемо да се боримо. Ја ћу сутра да одем тамо, да покажем људима шта смо урадили за Драгачевски крај и да смо спремни да уложимо још више. Али, они су близу победе и можете мислити какви ће притисци да буду. Зато и нису хтели да учествују на овим другим изборима (Кула, Кладово и Дољевац), јер ће тамо лоше да прођу", рекао је он.

Федерика Могерини није крива за прекид дијалога

Вучић је данас изјавио да висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини није одговорна за прекид дијалога Београда и Приштине, већ да за то могу бити криви само Београд и Приштина.

"Нека размисле добро у Приштини ко је крив. Нека размисле добро ко је тај ко је желео договор, а ко је тај ко договоре није желео", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Он је додао да се нада да ће доћи до већег разумевања у будућности и да ће Приштина схватити да "насилничким и противправним мерама" не може да постигне ништа.

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је јуче да је шефица европске дипломатије Федерика Могерини одговорна за прекид дијалога Београда и Приштине.

"Она је дијалог о нормализацији односа претворила у дијалог о територији, што је проузроковало штету региону. Жалосно је то због великог улога Европске уније. Такав њен став је неприхватљив", рекао је Харадинај.

Албанци у санкције према Србима "ушли срцем"

Председник Србије изјавио је и да су Албанци спремни да се жртвују за Косово, да су у санкције против Срба на Косову и Метохији "ушли срцем", а да многи у Србији нису спремни толико да се жртвују за српске интересе на тој територији.

Вучић је новинарима у Абу Дабију казао да су сви који мисле да је лако "бусати се у прса" и све одбијати неозбиљни и неодговорни.

"Ми имамо тешку политичку борбу у којој треба да истрајемо и да се изборимо за највише што можемо да добијемо. Албанци што се њих тиче имају завршену државу и они неће дозволити да то буде другачије", казао је Вучић.

Он је додао да је посао Србије да тражи мирно решење, разуме своју позицију на КиМ, у региону и свету, али и да каже да не сме нико да гази њен народ.

"Најлакше је туђим рукама, ногама и главама трговати...Само узмите наше војне и политичке аташее и кажите им да иду на Косово и Метохију или негде другде после плате од 3-4.000 евра, е па неће ниједан. Можда хоће, али до првог кишног дана", рекао је Вучић.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predsednik aleksandarvucic spreman opozicija izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.078 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)