Лончар: Ако не буде одговорности, увешћемо мере 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Лончар: Ако не буде одговорности, увешћемо мере
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
27.06.2020 | 0 коментар(а)



Министар здравља Златибор Лончар рекао је говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Србији,
Фото: ГЗС

да су грађани имали прилику да својом одговорношћу одлучују како ће бити
Он је рекао да ако одговорности не буде, биће уведене мере које ће побољшати стање и сачувати здравље и животе грађана.


Надамо се да ћемо уз све мере које се предузимају успети да задржимо ситуацију под контролом. Већ сада је много боље него што је било пре пар дана, а у наредним данима очекујемо још боље стање. Још једном апелујем да се сви придржавају мера јер другације не може да нам буде боље", рекао је министар здравља Јутарњем дневнику РТС.


До пре два дана ситуација у Новом Пазару није била задовољавајућа, али је на захтев из тог града послат медицински тим који предводи заменик КЦ Крагујевца Слободан Јанковић, а у тиму се налазе и анестезиолози и епидемиолози са института "Батут", рекао је Лончар.


Када је реч о захтеву појединих градова, попут Крагујевца и Врања, да се прогласи ванредна ситуација министар, каже да је током ноци отворена и болница у Сурдулици за пријем ковид пацијената како би се растеретили Врање и Ниш.


„Ми смо дали шансу да свако својом одговорношћу одлуцује како це бити. Ако се неко не придржава онога што је препоруцено, ми немамо другог избора осим да уводимо мере које це побољшати стање, сацувати људске животе и здравље. Мислим да то свима мора да буде јасно", истакао је Лончар.


Министар здравља наглашава да није срамота да се носи маска и да се не поздрављате са неким грљењем и љубљењем.


Лончар истице да це се мере одржавати према ситуацији од подруцја до подруцја и да неце бити мера за оне који су дисциплиновани и придржавају се препорука, вец само тамо где нема резулта.


Кад је реч о болницким капацитетима министар каже да они нису ни близу попуњени и да се о томе стриктно води рацуна.


Има довољно капацитета, цак смо их и проширили. Не треба сви да иду на Инфективну клинику вец у ковид амбиланте где могу да ураде све прегледе и тестирања, рекао је он.


„За последња 24 сата обављено је 2.500 прегледа у тим амбулатама. Ради се и викендом а има и дежурних ноцу. Наш приоритет су људи који имају симптоме и њих цемо прве тестирати и прегледати. Остале молимо за стрпљење. Ако сте само били у контакту а немате симтоме не треба да журите са тестирањем јер период инкубације може да траје више дана", објаснио је министар здравља.


Лончар је поновио да је вирус са нама, да морамо да се прилагодимо и живимо са њим.
Када је реч о заштитној опреми, тестовима и лековима, министар здравља каже да свега има довољно.


„Имамо свега, председник Вучић је искористио свој утицај и обезбедио не само за сада већ и за јесен. А то није мало, ако погледате колики је број људи који се прегледају, тестирају и збрињавају у медицинским центрима", нагласио је Лончар.


Када је реч о следећем састанку Кризног штаба, министар здравља истиче да це он и даље задржати став који је заступао и до сада.


„Мој став је исти, а то је да цемо продужити мере које су неопходне како би сацували здравље и животе градана", рекао је Лончар.


ГЗС/Танјуг/Б92




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mere zlatibor loncar korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.168.529 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)