Усвојен ребаланс буџета Града Чачка, буџетска каса пунија за 217 милиона динара 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Усвојен ребаланс буџета Града Чачка, буџетска каса пунија за 217 милиона динара
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
08.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Одборници града Чачка су на 30. седници утврдили предлог Одлуке за Скупштину града Чачка
Фото: ГЗС

у износу од пет милијарди 180 милиона динара у другом ребалансу што је 385 милиона више од основне одлуке и 217 милиона динара више у буџетској каси.

„Највећи приходи изу других извора 50 милиона динара добили смо кроз пројкат УНОБС-а не остављајући никога иза себе, од тог новца градићемо 12 станова за углавном инклузивне особе, односно особе које су изашле из хранитељских породица, социјално угрожене, али имамо укупно у целом обухвату 44 породице да збринемо по овом програму који ће у целости износити милион 318 хиљада долара”, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка

Што се расхода тиче инвестираће се додатних 10 милиона динара пољопривредницима и 18 милиона месним заједницама, затим додатних девет милиона Заводу за јавно здравље за изградњу ПСР лабораторије.

„Опрему за лабораторију је определио и донираће Ротари клуб, велики ангажман и захвалност њима, очекујем до краја године да завршимо ту лабораторију и да инсталирамо опрему”, истакао је Тодоровић.

За спорт је опредељено додатних десет милиона, Спортском центру „Младост” осам, 21 милион ЈКП „Моравац”, осам милиона је опредељено „Градском зеленилу”, као и „Комуналцу”.

„Оно што посебно радује јесте да су приходи све већи, инвестирање у водоснабдевање и канализацију, укупно 189 милиона динара у наредних осам месеци. Трудићемо се да већ у току октобра, најкасније новембра распишемо све јавне набавке и да уговоримо те послове и да они крену са извођењем од децембра ове године, 154 милиона динара из буџета града Чачка, 35 милиона учешће грађана”, закључио је Тодоровић.

Задужење за изградњу фискултурне сале за Економску школу је 49 милиона динара, 70 милиона за учешће града за изградњу вртића у Заблаћу. Комплетну инвестицију обезбедила је Влада Републике Србије. Такође, кроз одобрено кредитно задужење, финасираће се и водоснабдевање у три дела града Заблаће, Јежевица, водосистем Милићевци, Вранићи, Соколићи и Виљуша, Јежевица.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VECE REBALANS BUDZETA MILUN TODOROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.300.302 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)