Србија иде на ванредне парламентарне изборе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Србија иде на ванредне парламентарне изборе
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
28.09.2017 | 0 коментар(а)



Сви су изгледи да на биралишта у децембру неће изаћи само становници српске престонице већ би

и становници остатка Србије могли да узму оловке у руке и да изаберу нову Владу Србије, сазнаје „Ало!”.

Како сазнаје наш лист, све чешћи неосновани напади на српске министре, као и чињеница да ће добар део гласача (у Београду) изаћи на изборе могли би пресудно да утичу на председника Србије и лидера Српске напредне странке Александра Вучића да одлучи да провери и поверење грађана у Владу Србије, па да се истовремено са београдским распишу и ванредни парламентарни избори.

- Све чешћи напади на Владу, а нарочито на поједине министре, могли би бити окидач за расписивање ванредних парламентарних избора. Постоји могућност да актуелна влада после неколико месеци рада провери поверење које ужива међу грађанима, а како би се смањили трошкови, ти избори могу бити одржани заједно са онима за градоначелника Београда, који су такође веома важни - наводи наш добро обавештени извор и додаје да би то било боље решење од реконструкције Владе.

Наша сазнања потврђују и политички аналитичари, који наводе да, ако је у плану промена већег броја министара, има смисла ићи на праламентарне изборе и истичу да опозиција не би „преживела” парламентарне изборе у скорије време.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић казао је за „Ало!” да ова могућност увек постоји.

- Владајућа већина увек има опцију да се одлучи и за парламентарне изборе ако сматра да треба да изврши нешто веће промене унутар Владе, било због односа унутар владајуће коалиције, било због неповерења у већи број министара. Ако се ради о промени већег броја министара, онда има смисла ићи на парламентарне изборе - казао је он и додао да сматра да парламентарној већини у овом тренутку више одговара да одржи само градске изборе и да се само на њих усредсреди.

- Ако се одлучи за одржавање парламентарних избора, онда је то једна врста жеље да се провери поверење грађана пре веће реконструкције Владе. Опозиција није спремна, али ће се неке партије које сада нису у парламенту, као што су Јанковићева и Јеремићева, пред скоре изборе свакако ујединити и могле би да уђу у Скупштину ако би се ишло на парламентарне изборе - наводи Анђелковић.

Политички аналитичар Бранко Радун уверен је да опозиција не би „преживела” парламентарне изборе у скорије време.

- Могућност парламентарних избора помињала се и пред председничке изборе. То је опција која свакако постоји и сада је до власти, до њихове процене да ли им тако нешто треба. Била је логика да се расписују парламентарни избори да би се тако подигао рејтинг и на београдским. Када имате парламентарне изборе, тада подижете целу кампању на виши ниво. Ти би избори били лоши за опозицију, која је у потпуном хаосу, и власт би то могла искористи и распише изборе да се покаже колико је опозиција слаба, неорганизована и неспремна - истакао је он за „Ало!”.

Мали: Нема оставке ако су избори у року

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ће оставку највероватније поднети пре истека мандата.

Он је додао да је његова јучерашња изјава на ту тему у појединим медијима погрешно интерпретирана. То што је јуче рекао, објаснио је, значило је да ће највероватније оставку поднети пре истека мандата.

„Онда ме је једна новинарка питала шта ако градски избори буду у редовном року. Рекао сам да онда нема потребе за оставком раније, али да избори нису одлука коју ја доносим”, рекао је Мали и додао да „не зна други начин“ на који би избори за град Београд били расписани пре рока.

Извор: Ало, Дамир Рамадани




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.077 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)