Апел на рационалну потрошњу воде, уводи се блок тарифа у Тополи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Апел на рационалну потрошњу воде, уводи се блок тарифа у Тополи
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
21.06.2022 | 0 коментар(а)



Топола – На седници Општинског већа донета је Одлука да се уведе блок тарифа у потрошњи воде. Према речима директорке Комуналног предузећа у Тополи,

за сада нема разлога за панику, међутим, како је истакла мора се апеловати на рационалну потрошњу и превентивно деловати како потрошачи не би поново пролазили кроз тежак период као што је то било прошле године, када су рестрикције биле на снази неколико месеци.

„У овом моменту нема разлога за страх али има простора за превентиву и то је оно на чему радимо, из тог разлога данас је на већу усвојена измена ценовника основних комуналних услуга. У односу на претходну недељу примећена је повећана потрошња воде а упоредо са тим смањен доток у Јарменовцима тако да из тог разлога морамо да апелује да се штеди како не би дошли у ситуацију од прошле године. Ово сада је још увек на време, воде има довољно, наизменично укључујемо градска изворишта, када видимо да је повећана потрошња комбинујемо изворишта, нису укључена сва што додатно говори у прилог чињеници да заиста нема разлога за панику и страх“, изјавила је за ТопПрес Сања Чоловић, директорка ЈКСП „Топола“ и навела да блок тарифа представља превентивну меру која је и раније била на снази чиме би се грађани навели на смањену потрошњу воде.

„Једна је цена до 20 кубика воде и то је 55 динара, од 20 до 50 кубика је 110 динара а преко 50 кубика је 130 динара. Надамо се да ћемо на овај начин зауставити прекомерну и ненаменску потрошњу воде.  Данас  смо имали 31 литар у секунди доток из Јарменоваца и укључили смо Врело 3,8 литара у секунди,  то подмирује потребе које су око 35 литара за сада, али претходни викенд и овај смо имали око 50 литара потрошњу у секунди што наговештава повећавање потрошње и због тога још једном апелујемо на рационалну потрошњу воде“, казала је директорка Комуналног.

Према речима председника општине блок тарифа се неће односити на домаћинства која на свом имању имају доста грла крупне стоке.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Blok tarifa voda potrosnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.470 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)