Општина Пријепоље и рукометни Савез централне Србије: „Победник” ненаменски трошио новац, клуб није тражио репрограм дуга ни лиценцу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општина Пријепоље и рукометни Савез централне Србије: „Победник” ненаменски трошио новац, клуб није тражио репрограм дуга ни лиценцу
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
20.10.2021 | 1 коментар(а)



Пријепоље – Председник Рукометног клуба „Победник”, Александар Бабић, пошао је у петак из Пријепоља, пешке, пут до Београда,

јер његовом тиму, како је навео није дозвољено, због дуга од 36.000 динара, да почне такмичење у Првој лиги Запад. Бабић је оптужио Рукометни савез Централне Србије да није желео да му изађе у сусрет и дозволи да отплати дуг у ратама, па је решио помоћ да потражи код председнице Рукометног савеза Србије, Милене Делић. Медијима је навео, да клуб на чијем је челу нема помоћ ни локалне самоуправе, односно да добија недовољно новца за живот клуба.

На оптужбе председника “Победника” реаговали су из Рукометног савеза Централне Србије, Општине Пријепоље и локалног Спортског савеза, одбацивши тврдње Бабића као нетачне.

Генерални секретар Рукометног савеза Централне Србије, Душан Стојковић, навео је да на адресу установе коју представља није стигао ни један папир од стране РК “Победник” за репрограм дуга. Стојковић тврди да Бабић није ни покушао да лиценцира екипу, нити је послао молбу да игра и апострофира да су свим клубовима, који су то тражили, излазили у сусрет, те да би то учинили и „Победнику”. Душан каже и да је клуб послао неистините податке на адресу Савеза за издавање дозволе за играње у овом рангу такмичења.

„Користећи могућност провере података, у Молби за издавање дозволе, заступник спортског удружења, Немања Бабић, својим потписом, под кривичном и материјалном одговорношћу, оверио је нетачне податке, као што су да клуб има обезбеђена финансијска средства неопходна за учешће у такмичењу”, нагласио је Стојковић.

Члан Општинског већа у Пријепољу задужен за спорт Зоран Деспотовић, каже да је Рукометни клуб „Победник” прошле године из буџета добио 460 хиљада динара, међутим да је највећи део тог новац ненаменски потрошен, те да клуб мора у општинску касу да врати 340 хиљада, како би и ове године могао да рачуна на „спортски динар”.

„Нико у Пријепољу не жели да угаси Рукометни клуб „Победник”. Ту је ситуација у потпуности јасна, комисија за контролу трошења новца спортских клубова у прошлој години утврдила је да „Победник” није наменски потрошио 340 хиљада динара и да тај износ мора да врати у буџет. То није једино дуговање које овај клуб има, Гимназији дугује 42.600.оо динара, на име коришћења Спортске дворане у 2020. години”, истиче Деспотовић.

Он је подвукао, да је циљ локалне самоуправе, да се што више деце бави спортом, и да поново Пријепоље има врхунске спортисте попут Влада Дивца, Ивице Драгутиновића, Немање Петрића, Армина Синанчевића и других.

„Спортски савез у Пријепољу нема никакав контакт са РК „Победник”, не зато што то Савез не жели, већ због тога што клуб чини ми се не жели сарадњу са нама и није наш члан”, каже генерални секретар пријепољског Спортског савеза Лука Шуљагић.
Он истиче, да су оптужбе које је Александар Бабић, упутио на рачун Рукометног савеза Централне Србије, Општине Пријепоље и Спортског савеза неистините, те да штете целокупном спорту у граду на Лиму.

„Мени је жао што се из Пријепоља шаље негативна и ружна слика у ситуацији када спорт стављамо на здраве ноге. Оваке ствари нису спортске и не приличе спортистима, само нам доносе штету”, наглашава Шуљагић.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje rukometni savez pobednik aleksandar babic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Demira kajevic

    Jedva cekam utakmice



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.516.468 посета
    Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)