Коза Лана се парила са непуна три месеца, ветеринари кажу да је феномен 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Коза Лана се парила са непуна три месеца, ветеринари кажу да је феномен
Trenutno na sajtu: 677       |       Podeli:
16.12.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Козе из стада Миливоја Трнавца из Гојне Горе изгледа да су најнапредније
Коза Лана феномен у Србији, фото: РИНА

у Србији. Лана је козица која се ојарила у фебруару ове године, а већ у априлу са непуна два месеца се парила и остала – сјарена!

“Лана је на свет донела јарца Мусу у септембру са непуних седам месеци, што се никад раније није десило у мом стаду, а узгојем коза се бавим годинама уназад. Све козе се јаре са 11 или 12 месеци и зато је Лана стварно чудо. Она је сисала и јарила се у исто време”, прича Миливоје Трнавац за РИНУ.

Овај Гојногорац обратио се ветеринарима, међутим нико од њих му није поверовао и кажу да је у питању феномен са којим се никад пре нису сусрели.

“Нема никакве грешке, јер ја водим тачну евиденцију о јарењу свих коза. Не знам због чега се то дешава, да ли је можда због хране. Давао сам им кукуруз, концентрат и сено од жутог звездана”, прича Миливоје.

Да његове козе дефинитивно не прате устаљени календар животињског света показује и Ланин потомак, јарчић Муса, који је такође са непуна три месеца имао прво љубавно искуство са вршњакињом, козицом Милунком.

news

Јарчић Муса главни у стаду, Фото: РИНА

“Ево видећемо сад да ли је и она остала у другом стању, али ни Лана није часила часа па од ње поново чекамо нове јариће. Изгледа да им је поприлично интерсантно да се тару”, кроз осмех је рекао Трнавац.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC GOJNA GORA KOZA FENOMEN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.174.848 посета
Тренутно на сајту: 678 посетилац(a)