Његобиш: Одлична сарадња Србије и Пољске 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Његобиш: Одлична сарадња Србије и Пољске
Trenutno na sajtu: 562       |       Podeli:
23.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Мој долазак у Чачак има за циљ поспешивање међусобне сарадње на привредном, економском, али и културном и научном плану,

изјавио је амбасадор Пољске Томаш Његобиш.

Према његовим речима, сарадња ће првобитно бити започета са компанијом “Слобода”, чије погоне и производњу је амбасадор Његобиш имао прилику да обиђе током посете.

“Наша прва посета очекујем да ће бити плодна и да ћемо започети сарадњу. Пољаци су заинтересовни да купују ваше српске производе, али како и у Пољској постоје добра војна предузећа, било би пожељно да радимо и на размени”, нагласио је Његобиш.

Односи Пољске и Србије тренутно су најбољи у историји истакао је почасни конзул Србије у Пољској, иначе пореклом Чачанин, Ранко Томовић.

Ранко Томовић, фото: Глас западне Србије

“Међусобна сарадња је одлична захваљујући обостраном ангажавању, али још доста можемо урадити. Економија је примарна област, а извоз српских производа у Пољску није занемарљив. На првом месту је аутомобилска индустрија и Фиатови аутомобили. Србија и град Чачак имају потенцијал, па сарадња може да напредује муњевитом брзином. Поред економске, морамо радити и на туристичкој презентацији како би Пољаци што боље упознали лепоте наше земље”, истакао је Томовић.

На састанку са представницима локалне самоуправе, према речима градоначелника Чачка, Милуна Тодоровића, сарадња која постоји у наредном периоду биће још више унапређена.

Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

“Наставак добре сарадње је загарантован, јер већ имамо идеју да се организује посета пољским предузећима, а већ на пролеће очекујемо и привреднике из Пољске који ће посетити наш град и наше компаније у циљу још интензивније сарадње”, изјавио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.144 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)