Одговорност за експлозију утврдиће тужилаштво, у току санирање последица пожара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Одговорност за експлозију утврдиће тужилаштво, у току санирање последица пожара
Trenutno na sajtu: 1416       |       Podeli:
08.12.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Након експлозије у Ужицу, због сумње да је у питању гас, доток је искључен свим



корисницима, међу којима су и ковид болница и два вртића. Случај је упућен тужилаштву, а ко је крив и шта је експлодирало још увек се не зна, преноси агенција РИНА.

Према још увек незваничним информацијама, претпоставља се да је гас испод земље процурео из гасовода, ушао у канализациону мрежу и тако доспео до станова где се десила експлозија, а који уопште и немају прикључак.

„Инспектори су урадили увиђај и свој извештај предали тужилаштву, а градско руководство је урадило све што је у његовој ингеренцији. Имали смо хитан састанак и оно што је најважније јесте да се лоцира место где цури гас, док  то не буде откривено доток се неће пустити“ , рекла је градоначелница Ужица,  др Јелена Раковић Радивојевић.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић у разговору са грађанима, фото: сајт града Ужица

У експлозији у улици Милоша Обреновића, теже је повређена Драгана Жеравчић која је задобила опекотине трећег степена  и пребачена на лечење у Београд, док је троје људи лакше повређено. Само пуким случајем нико није настрадао.

Станари ове зграде кажу да су већ недељама уназад осећали чудан мирис и да су се жалили надлежнима, али да они случај нису решили.

„Рекли са да је у питању нека киселина и да само отварамо прозоре и проветравамо“, каже један од станара.

Из предузећа „Ужице гас“ чије је оснивач град Ужице, кажу да је пријава од стране грађана стигла 21. новембра, а да су радови на лоцирању квара кренули дан пре експлозије и да гас на овом краку није био искључен.

Данило Станковић из „Ужице гаса”, фото: сајт града Ужица

„Мрежа која пролази тротоаром улице у којој се догодила експлозија, дугачка је 500 метара и у фуккцији је 10 година. Метан је регистрован у канализацији и вентилацији зграда које су надограђиване, али не у великим количинама. Не можемо још са потпуном сигурношћу да кажемо да је гас исцурео из гасовода, покушаћемо то да утврдимо што пре“, рекао је Данило Станковић, представник „Ужице гаса“.

Започели су радови на рекоснтрукцији оштећених станова, које изводе ужичка јавна предузећа.

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE POZAR GAS EKSPLOZIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.991.497 посета
Тренутно на сајту: 1414 посетилац(a)