Повратак телевизије отворених очију на медијском небу Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Повратак телевизије отворених очију на медијском небу Србије
Trenutno na sajtu: 647       |       Podeli:
11.07.2018 | 0 коментар(а)



Менаџмент РТВ БК Телеком предао је јуче Регуларном телу за електронске медије (РЕМ) конкурсне документације



и апликације за добијање дозволе за национално емитовање ТВ програма. Они су најавили званичну намеру за повратак, како кажу једне од најкредибилнијих и најгледанијих телевизија у Србији и региону.

,,Визија нове РТВ БК као будућег националног емитера, утемељена је на квалитетима и традицији широко прихваћеног и високо друштвено рангираног програма прве РТВ БК Телеком. Та је телевизија у пуном програмском капацитету показала врхунску друштвену одговорност и способност приватне медијске компаније, да реализује своју мисију друштвеног едукатора и усмеривача, у периоду сложених и трусних историјских догађања у Србији од 1994. до 2006. године”, казали су из менаџмента.

РТВ БК Телеком је у тим годинама, емитујући информативни програм по највишим светским новинарским и продукционим захтевима, уз престижни колаж сопствених програмских емисија, филмског, серијског, културног, забавног и спортског програма, поставио телевизијске стандарде који ни до данас у Србији нису превазиђени. Грађани Србије се добро сећају и најбоље знају, колико су били ускраћени и оштећени гашењем прве праве породичне телевизије у нашој земљи. Тим бруталним чином су и стотине младих професионалаца новинара, инжењера и техничара, који су тада стварали и креативно профилисали РТВ БК Телеком и стицали своју личну афирмацију, заустављени у свом напредовању и остали без посла.

 

Противзаконто и насилно уништавање телевизије отворених очију 2006. године, како је међу грађанима РТВ БК Телеком био широко и са симпатијама препознаван, остаје као сведочанство једног од најтежих инцидената примене отворене силе према електронском медију у савременој Европи. Таквим поступањем тадашња власт је показала, да је ради остваривања сопствених политичких и личних интереса спремна да разори и уништи чак и телевизију, која је посебно неговала патриотске, историјске и традиционалне вредности и била пример међунационалне и међурелигисјке толеранције.

У предатом програмском плану апликације РЕМ-у за добијање националне фреквенције нова РТВ БК потврђује своје опредељење, да ће као национална телевизија која поштује хумане, породичне, традиционалне, религијски толерантне, културне, образовне и патриотске принципе, допринети унапређењу поставке друштва боље, срећније и богатије Србије будућности. Такво ново светло на медијском небу Србије недостаје.

БК Група основана и у власништву породице Карић, са својим прворазредним вишедеценијским пословним резултатима и угледом као призната чланица скупа 100 најуспешнијих светских компанија, подржаваће нову РТВ БК да у реализацији овога пројекта окупи најталентованије младе стручњаке и доказана имена из области журнализма, продукције, мултимедија и нових технологија како бии грађани Србије добили прилику за реалним информисањем и схватањем садашњице, а најмлађе генерације и оне које тек долазе могућност да стекну бољу слику о свом наслеђу и шансу да раде, граде и рађају.

ГЗС / Информативна служба РТВ БК

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.952.168 посета
Тренутно на сајту: 647 посетилац(a)