Сања је једина жена у Србији која пече вола, љубитељи доброг залогаја не жале пара за овај деликатес 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Сања је једина жена у Србији која пече вола, љубитељи доброг залогаја не жале пара за овај деликатес
Trenutno na sajtu: 565       |       Podeli:
07.08.2022 | 1 коментар(а)



Лучани - Температура у Гучи већ у првим сатима доведена је до усијања. Што због фантастичних трубача чија музика се може



чути из сваког угла ове варошице, што због традиционалних специјалитета по којима је Сабор препознатљив, преноси РИНА.
Током ове манифестације страда читав контигент прасића и јагњића, али сада се на ражњу нашао ни мање ни и више него један во и то га пече жена. Сања Николић из Смедеревске Паланке уз оца је почела да се бави угоститељством, а њихови специјалитети могу се пробати на скоро свим манифестацијама у Србији. Ипак, во тежак пола тоне посебна је прича.

Фото: РИНА

Сви који га пробају кажу да им је то после омиљено печење. Тешко га је ставити на ражањ, али зато сваки труд вреди. Да би се испекао потребно је око 12 сати. Ту поред њега имамо и спреман сафт, кромпир и печурке. Док се пече додајемо лук и шаргарепу, да месо има посебан укус у мирис", каже она. 

Сања је једина жена у Србији која пече вола, каже да је у почетку било зачуђених погледа али да се са свим предрасудама успешно изборила.

"Сваке године имамо своје сталне муштерије које увек долазе код нас да једу месо од печеног вола. У почетку није било лако, јер треба испећи толико меса али сам све кулинарске тајне брзо усавршила. Види се кад је месо готово, сочно и спремно за сервирање", каже Сања.

Порција овог деликатеса мало је скупља од порције свињског или јагњећег печења, али они који га пробају кажу да вреди сваки динар. 

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • COLE

    Obidjosmo cele Lucane nigde nemozemo da nadjemo Pecenog vola .Urednice reci nam gde je to. Pozdrav
  • Nije nego

    Nemaaaaaa



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.164.493 посета
    Тренутно на сајту: 565 посетилац(a)