Од опортунитета 500 милиона динара за 130 пројеката: ЗЦ „Ужице” одобрено четири 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Од опортунитета 500 милиона динара за 130 пројеката: ЗЦ „Ужице” одобрено четири
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
20.06.2020 | 0 коментар(а)



Укупно 500 милиона динара прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења биће искоришћено за подршку

реализацији 130 пројеката које су предложили субјекти из свих делова Србије, наводи се у решењу Владе Србије које је данас објављено.

На списку добитника новца из овог извора су често здравствене, образовне и социјалне установе, а има и пројеката удружења грађана.

Зравственом центру Ужице одобрено је четири пројекта, тако ће 7 милиона бити искоришћено за набавку санитетског возила са пратећом опремом за транспорт новорођенчади. За интерно одељење у болници у Пожеги, биће набављен ултразвучни апарата за конвексном, линеарном и кардиолошком сондом за који су добили скоро 4 милиона динара. ЗЦ „Ужице” за Дом здравља у Бајиној Башти обезбедио је набавку кардиолошког апарата за дечју и адултну дијагностику за 5 милиона динара, а за Општу болницу у Пријепољу опредељено је 11 милиона за набавку парног стерилизатора за централну стерилизацију.

Општој болници у Горњем Милановцу одобрена су средства за набавку санитетског возила за транспорт пацијената у износу од 4 милиона динара.

На списку добитника велики број је и образовних установа тако ће Основна школа „Марко Пајић” из Виче добити нешто мало преко 4 милиона за реконструкцију крова и фасаде. Основна школа у Прељини и ОШ „Филип Филиповић” из Чачка по 670 хиљада динара за пројекат Дигитална учионица. Средња школа из Ариља аплицирала је са пројектом „Опремање кабинета информатике” и добилила средства у износу од 2.254.000 динара.

Машинско-електротехничка школа у Прибоју за израду пнеуматског стола за ЦНЦ радионицу добила је 400 хиљада динара.

Међу одобреним пројектима нашао се и један Општинске организације потомака ратника 1912-1920. „Генерал Љубомир Марић” из Косјерића који је добио пола милиона динара за рестаурацију споменика крајпуташа на подручју општина.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice projekti vlada oportnitet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.163.009 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)