Отишао са другарима на екскурзију и док су они обилазили Нови Сад, он је победио на такмичењу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Отишао са другарима на екскурзију и док су они обилазили Нови Сад, он је победио на такмичењу
Trenutno na sajtu: 661       |       Podeli:
04.06.2017 | 0 коментар(а)



У једном дану на два места није могао бити. Ломио се тазе свршени основац са Златибора, шта да пропусти:

екскурзију или окружно такмичење из српског језика. Није се одрекао ниједног - и победио је.

Никола Митровић, дечак са Златибора, као победник окружног такмичења пласирао се на републичко такмичење у Новом Саду. Погодило се да су се поклопили термини осмачке екскурзије ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине и регионалне смотре најбољих србиста. Екскурзија у Новом Саду, такмичење у Ужицу. На коју страну?

"Вагао сам шта и како! Чуо сам да се у Новом Саду, баш кад је требало да будемо тамо, одржава и њихово регионално такмичење. Синула ми је идеја, мада тешко остварива", прича Митровић (14) за "Блиц".

Чајетинска школа звала је организаторе такмичења и питала да ли је изводљиво да се њихов ђак надмеће с новосадским осмацима. Одговор је био "да".

"Трећег, завршног дана екскурзије, док је моје друштво обилазило Матицу српску, отишао сам у ОШ "Светозар Тоза Марковић", где је одржан испит. Све моји вршњаци, али 300 километара од куће, никог нисам познавао. Завршио сам 30 минута пре рока, предао тест и придружио се мојима у обиласку Новог Сада", препричава дечак.

Прво је пришао наставници српског Душици Гускић.

- Казао ми је да је добро урадио, да очекује свих 20 поена, да су питања била лака. Рекла сам му да се опусти и ужива у екскурзији - преноси наставница Душица.

Време је било за повратак... Аутобус... За Златибор преко Београда... А онда...

Николиној разредној Сањи Јовановић зазвонио је телефон: "Честитамо, ваш ђак је победио, освојио је максималан број бодова, пласирао се на републичко".

"Видео сам да се наставници радују, али нисам знао чему. Тад је водич узео микрофон у руке и пренео вест. Сви, баш сви из аутобуса пошли су ми у загрљај", прича мали геније са Златибора.

Изузетно дете, вредно, амбициозно, жељно знања, причају о Николи у његовој школи.

Прошле године државни првак

На републичком такмичењу у Тршићу, на које се пласирао као победник окружног у Новом Саду, Митровић је освојио треће место.

"Прошле године сам био државни правак из српског међу осмацима. Ове године био сам пети на републичком из руског, а лане четврти из историје. Вуковац сам, ђак генерације", о својим успесима ће Никола Митровић.

Блиц/В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.065.999 посета
Тренутно на сајту: 662 посетилац(a)