Луковић: Смањује се интезитет инфицираних од Ковида 19 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Луковић: Смањује се интезитет инфицираних од Ковида 19
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
24.04.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Током јучерашњег дана стигли су резултати 40 узорака од којих су два позитивна са територије Чачка.

До данашњег дана у Чачку  је забележен 71 случај, Горњем Милановцу 35, Лучанима три и Ивањици два, што је укупно 111, рекао је др Михаило Луковић, шеф Радног тима за праћење ширења вируса короне.
“ Данас је послато 35 узорака. У домовима за старе нема оболелих. Амбуланта у Љубићу бележи девет прегледа од којих су два лица имала повишену температуру, док у изолационој соби Дома здравља и Хитне помоћи није било пацијената са повишеном температуром,”  рекао  је Луковић.

Из хале у Атеници отпуштено је пет пацијената, који ће у наредних 15 дана бити у кућној изолацији, тако да је у овој привременој болници тренутно 14 лица, додао је Луковић.

др  Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице u Чачку

У Општој болници је било 14 прегледа, а на болничком лечењу задржана су  четири пацијента. Шест пацијената  је упућено у Клинички центар Крагујевац, а један је отпуштен кући, рекао је директор Опште болнице др  Мирослав Сретеновић.


“ Пацијенти који су послати у крагујевачки Клинички центар нису били у тешом стању већ су упућени по препоруци која каже да сва лица која су оболела од упале плућа, а позитивна су на COVID-19, треба да се лече у терцијарној установи”, каже Сретеновић и додаје да се на инфективном одељењу чачанске болнице тренутно налази 19 болесника.

На састанку Радног тима истакнуто је да инспекција рада није имала притужбе, а да је Плаву халу обишао  пуковник Фазлић из Краљева, у функцији контроле војника који су на чувању овог објекта.

Мере самоизилације испоштоване су од свих 215 лица,а није било кршења полицијског часа.





ГЗС












PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim sirenje korona pracenje cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.469.941 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)