Парезановић: Само политиканти критикују снимање филма о победи у Првом светском рату 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Парезановић: Само политиканти критикују снимање филма о победи у Првом светском рату
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
07.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Народни посланик Марко Парезановић гостујући у емисији „Јавна реч” на ТВ Галаксија 32 изјавио је да само
Фото: Промо / ГЗС

политиканти и неозбиљни људи могу да критикују снимање филма о великој победи Србије у Првом светском рату. Он је нагласио да је поносан на то што је град Чачак дао свој допринос у овом великом пројекту.

,,Ове године навршава се 100 година од велике победе Србије у Првом светском рату и не би било у реду да обележавање прође као и сваке друге године. Ми морамо да негујемо нашу историју, 21. век је век медија и снимање филма о херојству нашег народа је добар начин да се наша деца упознају са својом историјом. Град Чачак је купио карте у претпродаји по нижој цени од оне која ће бити када филм буде снимљен и на тај начин заједно са Владом Србије пружио подршку овом пројекту. По први пут школарци ће имати прилику да гледају филм и ван града, у Мрчајевцима, Заблаћу, Прељини, Пријевору и где год то технички услови дозволе. Посебно ми је драго што ће нашим грађанима бити приближена улога помало заборављеног Краља Петра I, који је оставио неизбрисив траг у нашој историји", навео је Парезановић.

Парезановић је рекао и да не разуме критике на рачун филма само зато што се некима не свиђа Лазар Ристовски.

,,Занимљиво је да снимање филма критикују и појединци који се наводно залажу за традиционалне вредности и представљају се као патриоте. Сад је проблем Лазар Ристовски, јер је подржао председника. Тако бих и ја могао да вам набрајам за које све филмове је држава дала новац, а у којима су главне улоге играли глумци који подржавају опозицију попут Ђуричка, Која или Сергеја. Не видим када је то био проблем, то су све наши велики глумци", изјавио је он.

Парезановић је истакао да ће држава наставити са овом праксом и да ће у будућности бити снимљени филмови који говоре о страдању српског народа током Другог светског рата како би се и на тај начин борили за истину.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.955.850 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)