Чачанка моли државу да јој обезбеди повратак у Кину: Дошла на одмор, а задржала се шест месеци, док посао чека 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачанка моли државу да јој обезбеди повратак у Кину: Дошла на одмор, а задржала се шест месеци, док посао чека
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
18.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Када је пре шест месеци Гордана Штављанин (30) из Кине стигла у родни Чачак на одмор,

није ни слутила да се у предвиђеном року неће моћи вратити у земљу у којој живи и ради као професор енглеског језика већ седам година. Корона вирус затворио је границе, око 200 људи који тамо раде остало је у Србији, а на тај начин живот им се потпуно променио, преноси агенција РИНА.

Фото: Приватна архива


„Многи од њих су одвојени од својих супружника и деце. Ми имамо важеће радне дозволе, али је Кина привремено забранила улаз странцима у њихову земљу. Међутим, из кинеске амбасаде у Београду добијамо информацију да је могуће ући на безвизни резим који постоји између наших земаља. Али ми немамо потврду тога у писаној форми.

Оно што нам је потребно јесте званично обавештење из амбасаде да је грађанима републике Србије дозвољен улазак у Кину на безвизном резиму. Такође, потребно нам је да нам неко из амбасаде каже шта након тих 30 дана колико траје безвизни резим“, прича Гордана за РИНУ.


У свој родни град стигла је у јануару само са кофером зимске гардеробе и поклонима. Сада када је већ крај јула, свесна је да ситуација измиче контроли.

Фото: Приватна архива


„Осећам се прилично збуњено, јер сваког дана добијамо опречне информације. Све што желимо је неко разрешење. Ја Србију волим, али у Кини живим већ годинама, имам посао који са љубављу обављам као и вредна документа која не могу извадити поново, пријатеље. Ми нисмо туристи, већ људи који живе и раде тамо“, рекла је ова професорка енглеског.


Уколико би им држава изашла у сусрет, пошто је практично немогуће пронаћи лет до Кине, ова група српских држављана спремна је да плати чартер лет који би им омогућио слетање на делеки исток, како би свој живот наставили тамо где је стао пре корона вируса.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacanka gordana stavljanin kina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.392 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)