СКАНДАЛ: Снајка бира начелницу Општинске управе у Лучанима?! 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
СКАНДАЛ: Снајка бира начелницу Општинске управе у Лучанима?!
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
08.12.2017 | 0 коментар(а)



Лучани – Општинско веће у Лучанима на јучерашњој настављеној седници, донело је скандалозну

и противзакониту одлуку формиравши Комисију за спровођење конкурса за избор Начелника Општинске управе.

Наиме, у наставку седнице која је почела у уторак противно статуту Весна Стамболић предложила је додатну тачку са предлозима за избор комисије, што је брутално кршење пословника док на седницу нису позвана два члана из редова СНС, Миливоје Доловић и Мишко Станојевић.

,,Ја сам био изненађен сазнавши да је одржана седница Већа, а поготову је скандалозно да у наставку седнице се дневни ред прошири за још једну тачку. Пословник јасно каже да када се усвоји дневни ред ту више нема измена“, каже Доловић који је заменик председнице општине.

Ипак, Веће је изгласало предлог па ће Комисију чинити Зоран Д. Пантелић члан Општинског већа, Весна Милетић правник из МБ Наменска и Дубравка Карић радник Општинксе управе.

Међутим за СНС сва три предлога су скандалозна и противзаконита.

Закон је јасан и каже да испред локалне самоуправе у комисију се именује особа која је задужена за људске ресурсе, а то свакако није Дубравка Карић већ Вера Караџић.

Зоран Д. Пантелић именовањем у комисију се налази у сукобу интереса као врата, јер би био у ситуацији да као члан комисије предлаже, а онда као члан већа гласа за свој предлог, што је сулудо.

Трећи члан комисије, Весна Милетић је ни мање ни више супруга рођеног брата председнице општине Весне Стамболић, дакле снајка!

Ево шта каже члан 96. Закона

Више је него јасно да комисија има одређени задатак у избору нове начелнице, а све се чини да би то могла бити садашња вд Весна Кодранов, дугогодишњи члан Демократске странке, што је међу напредњацима изазвало велико незадовољсто будући да ДС у Лучанима скоро пред гашењем и нема одборнике.

Весна Стамболић морала би да одговори на питање да ли је нормално и морално да у комисију именује рођену снајку, и да ли се овде ради о корупцији или о класичном намештању комисије.

На жалост председници је немогуће поставити питања чак ни у писаној форми, а о седницама Већа обавештавају се само одређени медији.

Изгубила подршку одборника због Двери

Занимљиво је да је претходни покушај формирање комисије пропао јер је састављена на сличан начин само што се на њеном челу нашао Мишко Николић, који како се касније испоставило није имао вишу школу што је супротно закону.

Овакве закулисне радње само продубљују сукобе у СНС који су поново планули након што је Стамболић предложила Већу да усвоји декларацију Двери због чега међу одборницима владајуће партије влада огромно незадовољство.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.036 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)