Жена први директор Пољопривредне задруге у Велесу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Жена први директор Пољопривредне задруге у Велесу
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
02.07.2018 | 0 коментар(а)



Гуча/Велес – Радмила Николић, дипломирани економиста из Пожеге, изабрана за првог директора ПЗ „Велес“ у Велесу,
Директор Радмила Николић и председник УО задруге Новит Ивановић, фото: ГЗС

а Новит Ивановић, дипломирани инжињер агрономије из Беча, пореклом из овог драгачевског села, за првог председника Скупштине која ће истовремено вршити и функцију Управног одбора задруге.

 „Новит Ивановић живи и ради у Бечу пуних 50 година. Договорили смо се да део своје уштеђевине подари својим суграђанима и заједничким снагама ово село подигнемо. За три године обележићемо 40 година постојања МЗ Велес, а до тада учинићемо све што је у нашој моћи да у овом селу потпуно оживи прерада различитих врста воћа, ситна паковања и извоз готових производа у Беч и пробирљиво Аустријско али и друго тржиште, обезбедимо и уложимо значајна средства у планску производњу, отворимо продавницу и организујемо кооперацију и откуп, саградимо пут и цркву, уредимо спортске терене и парковске површине и будемо село за пример у овом делу Србије“, каже за ГЗС Слободан Јоловић, пореклом из Велеса, некада председник општине Лучани а сада начелник Моравичког управног округа.


Детаљ са оснивачке Скупштине задруге, фото: ГЗС

Оснивање задруге подржао је и министар за регионални развој Милан Кркобабић, као и представници локалне самоуправе и један број професора, доктора наука и инжињера из области пољопривреде, а планирано је да се прво ставе у функцију новоизграђени капацитети и механизација коју је Ивановић унео у задругу, а потом у производњу интегрише неколико стотина произвођача Велеса, села Гуче, Драгачице, Живице, Граба, Рогаче, Расовца, Горачића и околине.


Фото: ГЗС

„Тешко ме људи овде разумеју. Научио сам да лежем и устајем рано. Без обзира на године устајем изјутра у четири а мој радни дан почиње у шест сати. Много сам пропутовао по свету и научио. Без знања, рада и слоге нема напретка. Запад су одржале задруге и кооперативе. Желим да успемо сви заједно и све што сам у завичају саградио оставим задрузи“, каже Новит Ивановић, који и даље ће живети у Бечу а има кућу и на обали мора у Ријеци.


Фото: ГЗС

„Верујем у ове људе који вредно раде и због тога сам се прихватила да будем први директор задруге. Најтеже ће бити да обезбедимо тржиште и опрему за почетак производње. Договорили смо конкретне потезе али део тога представља пословну тајну“, каже Радмила Николић, директор ПЗ „Велес“ у Велесу, и додаје да је ово прва задруга на овај начин основана у читавом овом крају уверена да ће успети да оправда очекивања и изразила сву захвалност начелнику округа који је око задруге окупио еминетне професоре и стручњаке.


Фото: ГЗС

Слободан Јоловић рекао нам је да је имао прилику да посети Ивановића у Бечу са бившим градоначелником Чачка Војиславом Илић и увери се да је реч о изузетно успешном човеку који је све своје знање показао на делу, радом, те да од њега има шта да се научи, односно да он пренесе онима који желе да успеју у животу.

Глас Западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.152.180 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)