Пољопривредницима у Ивањици додељено 12 трактора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пољопривредницима у Ивањици додељено 12 трактора
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
28.03.2022 | 1 коментар(а)



Ивањица - Дванаест трактора додељено је ивањичким пољопривредницима који су конкурисали у оквиру
Додела дванаест трактора, Фото: ГЗС

Пројекта за конкурентну пољопривреду, којим, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светска банка дају 50 одсто укупне вредности машине, 40 одсто вредности долази од кредитног финансирања у сарадњи са пословним банкама, а 10 одсто учешћа дају сами пољопривредници.

Момчило Митровић, председник општине Ивањица, Фото: ГЗС

„То колико смо постали јака држава од 2012. године говоре две, од многих ствари, које ћу поменути данас. То је да ће Ивањица прећи број од преко 200 нових трактора, који су људи купили уз помоћ субвенција, а друга ствар јесте да је ово први скуп овог типа. Пре 2012. године, малинаре смо највише виђали на улицама, а сада се налазимо на оваквом једном скупу који треба да буде понос свих нас. Надам се да нећемо стати на овом броју од 82 трактора за ову годину, да ћемо наставити”, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Добривоје Радовић, председник Асоцијације малинара каже да је овај програм оно што су произвођачи и тражили.

Добривоје Радовић, председник Асоцијације малинара, Фото: ГЗС

„Од 2017. године, по новој уредби, по националној мери у Ивањицу је стигло 100 нових трактора. Све се то још више проширило од 2018. године. Међутим, ми пољопривредни произвођачи нисмо имали новца да купимо трактор, да платимо па да нам изврше повраћај. Ово је оно што смо ми тражили, а то је понос, ових 12 трактора од 43 који су у првом кругу прошли”, казао је Радовић.

Међу добитницима субвенција нашла се и једна дама која се у име произвођача захвалила свима који су омогућили да пољопривредници на овај начин дођу до нових машина.

Ивана Пантелић, добитница трактора, Фото: ГЗС

„Захваљујем се у име свих произвођача Министарству пољопривреде, Светској банци и наравно добављачу. Захваљујем се на подршци, на помоћи јер без тога ми ово не бисмо успели”, поручила је Ивана Пантелић, добитница субвенције.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA SUBVENICJA MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE TRAKTORI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • ZOXX

    E da je DOS na vlasti sad bi novi traktori preoravali Mauricijus.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.465.166 посета
    Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)