После филма „Дара из Јасеновца“ пљуште казне за српске возаче у Хрватској: Позивају се на закон који више није валидан 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
После филма „Дара из Јасеновца“ пљуште казне за српске возаче у Хрватској: Позивају се на закон који више није валидан
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
25.02.2021 | 0 коментар(а)



Након емитовања филма „Дара из Јасеновца“ који приказује све страхоте вршене над српским народом у Другом светском рату, страсти се и даље
Фото: Илустрација, ГЗС

не смирују. Међутим, последице ове филмске премијере на својој кожи, осетили су како кажу, и српски возачи камиона који су се протеклих седам дана затекли на територији Хрватске,преноси РИНА.

„У суботу вече сам гледао филм, а у недељу ујутру сам био на хрватској граници. Писали су ми казну према Закону који више уопште није важећи, а односи се на то да возачи у транзиту на територији њихове земље могу да проведу 12 сати. Тај Закон више није валидан јер га је немогуће испоштовати, због паузе возача која мора бити девет сати. То сам и рекао њиховим службеницима, међутим командир је са апетитом писао казну која је преко 1.000 евра. Мало је рећи да је био антисрпски орјентисан, тензија је заиста била превелика“, рекао је за РИНУ један возач из Ужица који је желео да остане анониман.

Сву потребну документацију упутио је адвокату који ће даље водити овај поступак. Овај возач ипак није једини, који је на територији Хрватске имао лоше исксутво.

„Казне буквално пљуште на све стране и то поприлично високе, хватају се за најмању могућу ситницу. Улазе у кабине, што до сада није био тако чест случај. Ја сам платио 800 евра, не знам ни сам шта, нешто су пронашли у закону да нисам испоштовао. Колеге су ми јавиле да су слично прошле. Не знам да ли то има везе са поменутим филмом, чињеница је да раније нису били тако ригорозни“, каже возач из Чачка.

Револтирани возачи поручују да су и сами свесни да ствари не треба генерализовати, да у суседној земљи немају већих проблема , али да су у питању појединци који врло вероватно свој службени положај користе да би задовољили неке своје личне ставове. А, нема сумње да је „Дара из Јасеновца“ пробудила многе духове из прошлости.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KAMIONI HRVATSKA SRBIJA DARA IZ JASENOVCA GRANICA UZBURKALA STRASTI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.434.554 посета
Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)