У Лучанима двоје оболело, 85 лица у самоизолацији 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Лучанима двоје оболело, 85 лица у самоизолацији
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
24.03.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је одржао седницу Штаба за којој

је председник општине Миливоје Доловић обавестио чланове Штаба да су две особе са територије општине заражене корона вирусом. То је данас потврдила надлежна чачанска санитарна инспекција. Оба пацијента се тренутно налазе у болници под сталном медицинском негом.

Санитарна инспекција је одмах извршила разговор са зараженима на основу којих су пописана сва лица која су у претходном периоду била у контакту са оболелим лицима. Та лица су подвргнута поступку самоизолације.

Од јутрос, број лица који је подвргнут мери самоизолације је значајно повећан на 85 на целој територији општине Лучани.

Председник општине Миливоје Доловић је истакао да је у сталном контакту са Санитарном инспекцијом Чачка, Домом здравља као и Полицијском станицом Лучани и да се у свему редовно предузимају све прописане мере заштите становништа који су у надлежности локалне самоуправе.

Полиција је обавестила чланове Штаба да редовно добија информације од граничне полиције о особама које улазе у земљу, затим од Санитарне инспекције и Дома здравља о особама које су биле у контакту са зараженима од корона вируса како би одмах спроводили мере самоизолације за та лица.

Полиција свакодневно врши контролу лица која су у самоизолацији. Тренутно на нашој територији нема забележеног кршења ових мера. Иначе, не поштовање мера самоизолације у ванредном стању повлачи казну од две до пет година затвора.

Председник Доловић је обавестио чланове Штаба да су набављена средстава за дезинфекцију јавних површина и установа по хитном поступку који ће бити стављени на располагње ЈКП „Комуналац“ Лучани које је задужено за спровођење дезинфекције.

Штаб је наложио ЈКП „Комуналац“ Лучани, управницима стамбених зграда и станарима да у наредним данима обезбеде појачано чишћење и дезинфекцију површина у зградaма на површинама на којима се остварује највећи контакт грађана (улази у зграду, простори испред лифтова, лифтови, степенишни рукохвати, кваке на улазним вратима, улазна врата и др.). Дезинфекцију треба споводити најмање једном у току дана. Ткође, овом јавном предузећу је наложено да свакодневно врши дезинфекцију јавних установа, улица и јавних површина на подручју насељених места Гуча и Лучани.

Подсећамо грађане на бројеве телефона на које се можете јавити у случају било какве потребе, посебно за доставу хране и лекова: у Лучанима 515 - 0600 у Гучи 854 - 508 у времену од 7 до 16 часова.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI KORONA VIRUS SAMOIZOLACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.656 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)