Нушићијада од 27. до 29. августа 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Нушићијада од 27. до 29. августа
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Овогодишњи фестивал културе, хумора и забаве, Нушићијада, биће одржан у Ивањици од 27. до 29. августа,
Фото: ГЗС

уколико то дозволи епидемиолошка ситуација.

Припреме за фестивал су у пуном јеку, а по већ устаљеној форми планира се и предфестивалски дан, четвртак 26. август, који ће уз Свечану академију посетиоцима понудити и богат културно-уметнички програм.
Овогодишња Нушићијада организује се под слоганом „Кад маске падну - Нушић наступа”.

Тематски Нушићијада ће бити наслоњена на јубилеј, седамдесет година од играња прве позоришне представе у поеслератној Ивањици, а реч је управо о „Сумњивом лицу”, Бранислава Нушића.

„Потрудићемо се да свако ко за време трајања Нушићијаде буде виђен у Ивањици, пронађе неки кутак и садржај за себе, што значи да ће програм бити свеобухватан. Позивамо све љубитеље лика и дела нашег познатог комедиографа Бранислава Нушића, у чију част се и организује фестивал, да буду гости Нушићијаде. Виђени сте и ове године, здрави и насмејани на фестивалу културе, хумора и добре забаве у Ивањици”, наводи се у саопштењу Организационог одбора Нушићијаде који апелује на грађане да се вакцинишу јер ће тако сачувати своје и здравље свих посетилаца и учесника Нушићијаде.

Ивањичка „Нушићијада” високо је котирана на туристичкој мапи фестивалских понуда у земљи и региону.

Обележавају је имена и институције из света културе, забаве, новинарства, издаваштва, беседништва, сатире и афоризма, као и талентовани ствараоци из ивањичког краја. Вишегодишња сарадња са академским институцијама попут Матице српске, Правног факултета универзитета у Београду, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, говоре о значају едукативне улоге фестивала.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nusicijada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.182 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)