Савремен и модеран Дом здравља: Тополцима на једном месту доступна примарна здравствена заштита 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Савремен и модеран Дом здравља: Тополцима на једном месту доступна примарна здравствена заштита
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
17.01.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Дом здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи ускоро ће добити нову функционалну зграду која ће на једном месту објединити

општу медицину, лабораторију, службу хитне медицинске помоћи и дечје одељење. Директор Дома здравља Горан Ђорђевић нагласио је да Тополци могу очекивати модернији и савременији приступ здравству у новом објекту.

„Углавном су грађевински радови завршени још треба да се одради доњи ниво, кишна канализација, где ће да буде вешерница. Око 95 одсто радова је урађено и биће то велики искорак у квалитету, простору и функционалности. Намештај који поседујемо стар је око 30 година,  већ је не функционалан и у новом објекту не би одговарао, пројектом ћемо покушати да ту опрему набавимо. Све дозволе прибављамо и после тога се пресељавамо“, рекао је за ТопПрес директор Горан Ђорђевић.

Он је навео да ће нова зграда имати грејање на гас,  али се према његовим речима морају парцијално повезати и објекти који остају,  зграда где је ренген и гинекологија.

Горан Ђорђевић, фото: ТопПрес

„Лабораторија ће бити посебно за породиље, посебно за децу, по свим стандардима. Повећаће се простор за службу опште медицине, за изабране лекаре, оно што је предвиђено примарном здравственом заштитом то ће бити у потпуности урађено. Имаћемо салу за инфузије, за неку дневну терапију да не би наши пацијенти ишли у околне болнице. Биће бољи и већи простор за хитну помоћ, до сад је се то радило у служби интервенције у општој медицини, сад је то засебна целина. Јако нам је важан тај тзв. златни сат, да уз добар прилаз и приступ пацијенту проблем решимо“, казао је Ђорђевић.

Он је мишљења да би требало зановити апарат за ултразвук, санитетско возило и возило за превоз пацијената на дијализу.

Иначе, радове на изградњи нове зграде Дома здравља финансира општина Топола а укупна вредност инвенстиције је око 65 милиона динара.

 

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zdravlje topola zgrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.174.634 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)