Више хиљада Равногораца обележава Марковдан на Равној Гори 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Више хиљада Равногораца обележава Марковдан на Равној Гори
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



Равна Гора - Неколико хиљада Равногораца окупило се данас на Равној Гори где су свечаним постројавањем и пригодним програмом обележили



долазак ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића, који је на Марковдан стигао на ову планину и први покренуо устанак против фашизма у поробљеној Европи.


Фото: ГЗС

Циљ данашњег окупљања је подсећање на подизање трећег Српског устанка под вођством бесмртног ђенерала Драже Михаиловића, каже Предраг Богићевић, председник Савеза Равногорског покрета.


Предраг Богићевић, Фото: ГЗС

Више хиљада униформисаних наших људи дошло је данас организовани по општинским одборима са намером да се постројимо и иввршимо заклетву нових чланова. Има нас сваке године све више, али данас нема политичара. Ми нисмо странка већ покрет,данас се више ова слика не уклапа политичарима у предизборну кампању. Равна Гора данас је свето место, без шатри, музике, певачица, онако како доликује, каже Богићевић.

Ђенерал Михаиловић је са тадашњом Југословенском војском у отаџбини, у мају 1941.године, стигао на Равну гору: “ Ја капитулацију не признајем, таква реч не постоји у војном речнику“, рекао је Чича ,а та реченица је била пресудна да Дража постане први герилац у поробљеној Европи, додаје Богићевић.


Равна гора се сматра родним местом четничког покрета и обележава се као почетак "Трећег српског устанка" против окупатора.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RAVNA GORA MARKOVDAN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.209.562 посета
Тренутно на сајту: 542 посетилац(a)