Уз Пасош компентенцију лакше до запослења 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Уз Пасош компентенцију лакше до запослења
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
14.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Локална самоуправа града Чачка заузима активну улогу у мерама запошљавања. Ове године из буџета града издвојено је 40 милиона динара

за пет постицаијних мера. Најновији пројекат јесте Пасошка компетенција која ће у Чачку ибити реализована уз помоћ Удружења „ЛАрис” и ГИЗ.

Извршни директор организације ГИЗ Зоран Јаковљевић рекао је да немачка развојна сарадња пружа подршку Републици Србији и унапређењу услова за запошљавање угрожених група становништва.

Извршни директор организације ГИЗ Зоран Јаковљевић, фото: ГЗС

„Један од пројеката који спроводимо јесте повећање прилика за запошљаве угрожених група кроз модернизацију општинских услуга у оквиру отвореног регионалног фонда за југоиточну Европу. У оквиру овог пројекта уводи се један нови инструмент за Србију то је Пасош компентенција који служи за индетификацију свих знања и вештина стечених уз формално и неформално образовање. На основу кога се врши оснаживање корисника и њихово повећање прилика за запошљење. У Чачку сарађујемо са Удружењем „Ларис” у оквиру кога имамо три сертификоване саветнице и план је да се у наредних годину дана уради саветовање са укупно 75 корисника из угрожене групе, пре свега припаднике ромске популације и повратнике, али и све остале социјалне категорије како би им се побољшали услови живота. Пошто смо већ договорили сарадњу са Националном службом за запошљавање надамо се да ћемо остварити и са градском управом”, наводи Јаковљевић.

Васна Ковачевић испред Удружење „Ларис”, фото: ГЗС

Васна Ковачевић испред Удружење „Ларис” наводи да је сам инструмент намењен свима без обзира на степен образовања и на социјално економски статус.
„Важно је напоменути да Пасош коментенције може да се ради и са неписменим особама, јер он подразумева процес саветовања. Саветник кроз разговор са корисником долази до онога шта он уме, зна и може", истиче Ковачевић.

Помоћник градоначелника Чачка за област економског развоја и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић, фото: ГЗС

Помоћник градоначелника Чачка за област економског развоја и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић додала је да данашњи сусрет Удружења „Ларис” и преставника ГИЗ-а има за циљ да донесе одређене закључке које карактерише локално тржиште рада, а кључно је да ће се изађи у сусрет колегама из НСЗ, тако да ће незапослени имати више квалификација.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.745.403 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)