Народна странка: Ископавање литијума угрожава целу Србију 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Народна странка: Ископавање литијума угрожава целу Србију
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Председница Градског одбора Народне странке Ужице Ивана Парлић истраживање

и ископавање литијума није само локални проблем, него је реч о опасности од које би могла да буде угрожена цела Србија ако не буде спречено отварање рудника литијума.

„Народна странка је против ископавања литијума на територији читаве Србије. Ово је најважније питање у Србији, важније од свега што пласира режим у јавности. Власт лаже да не постоји опасност и читава јавност би требало да реагује“, рекла је Ивана Парлић на конференцији за новинаре у Пожеги.

У том месту је одржан протест и предат захтев за хитно одржавање ванредне седнице Скупштине општине са једном тачком дневног реда – доношење одлука о забрани свих рударско-геолошких истраживања и експлоатације осим оне која се тренутно обавља.
„Ово није само локални проблем у Косјерићу, Пожеги, Прањанима и Лозници, где компанија ’Рио Тинто’ већ увелико одмакла са истраживањем руде литијума, него је то проблем који захтева ангажовање целе Србије и читаве заједнице“, рекла је Ивана Парлић.

„Реч је заштити Србије. Грађани у тим срединама би требало да знају да нису сами“, додала је Ивана Парлић.

Председница Градског одбора Народне странке Ужице је позвала све странке, удружења грађана и организације да се изјасне „да ли су уз грађане који се противе ископавању литијума или су уз компаније које намеравају да отворе руднике литијума који ће донети огромну опасност целој Србији“.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


litijum narodna stranka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.136.154 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)