На усменој расправи сви за нерадну недељу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На усменој расправи сви за нерадну недељу
Trenutno na sajtu: 508       |       Podeli:
23.10.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У сали Скупштине општине Бајина Башта одржана је усмена јавна расправа

о изменама Одлуке о радном времену на територији општине, која предвиђа да трговине не раде недељом, осим у туристичкој сезони у месецима јун, јул и августу. Расправи је присуствовао велики број привредника, који су и подносиоци иницијативе да недеља буде слободан дан као и заинтересоавни грађани, преноси портал Дрина инфо.

Сви присутни на усменој јавној расправи су били једногласни да треба усвојити предложене измене којима би недеља била нерадна. Поред тога сви пекари са територије општине Бајина Башта су се сложили да и пекаре уђу у предлог и да ни оне не раде недељом.

Током јавне расправе Мирко Радивојевић је образложио предлог привредника из Бајине Баште и навео да је потребно да се донесе општинска одлука да не би нико недељом радио и да је 98 одсто привредника за ово решење. Он је навео и да је ово први случај да су привредници иницијатори да недеља буде нерадна, што је углавном на другим местима као иницијатива долазило од синдиката и радника.

На јавној расправи чуле су се и речи запослених у трговинама који су између осталог навели и да је недеља поред одомора дан и када могу да присуствују литургијама и испуне и своје духовне потребе.

Фото: Дрина инфо

Присутнима се током јавне расправе обратила и председница општине Бајина Башта која је саопштила да ће се предлог одлуке о овом питању наћи пред одборницима на првој наредној седници Скупштине општине Бајина Башта која се очекује почетком новембра.

Укупно 48 предузетника је потписало иницијативу да се не ради недељом, рекао представник једног од потписника иницијативе за нерадну недељу Владимир Лазић. Он је навео да је поента иницијативе пре свега задовољство радника, јер није исто имати слободан дан понедељком или уторком и недељом, што је и био основ за покретање иницијативе. Поента јесте у томе да Општина донесе ту одлуку како би се свима забранио рад недељом.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


бајина башта рад недеља укидање

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.368 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)